3DS-spel Mighty Switch Force komt naar de Wii U


Vijanden uit de 3DS-versie van Mighty Switch Force vs. diezelfde vijanden in de Wii U-versie van Mighty Switch Force. Yep, zeven jaar na de lancering van de Xbox 360 is het nu Nintendo’s beurt om High Definition graphics op te hemelen. Een beetje flauw misschien, maar aan de andere kant: het zijn ook wel hele mooie sprites. En iedereen die bekend is met MSF weet dat ze ook ont-zet-tend vloeiend zijn geanimeerd. Zouden Nintendo-fans eigenlijk beseffen hoezeer ze boffen met de onvoorwaardelijke steun van WayForward? Wat ze bezielt weet niemand, maar afgezien van BloodRayne Betrayal heeft dit bedrijf de afgelopen tien jaar alleen maar spellen gemaakt voor Nintendo consoles. En sinds Contra 4 uit 2007 zijn ze ook bijna allemaal de moeite waard.

Helaas wordt Mighty Switch Force HD alleen een remake van de 3DS-versie. Voor wie het origineel al heeft gespeeld is er dus nauwelijks een reden om het spel nog een keer aan te schaffen. Nieuwkomers kunnen zich echter verheugen op een verrassend leuk puzzelspel. En nee, dat is geen typfout. Ik weet dat Mighty Switch Force eruitziet als een platformspel, maar de levels ontpoppen zich tot echte breinbrekers. Naarmate de blokkenpuzzels ingewikkelder worden verschuift het neerschieten van de vijanden dan ook steeds meer naar de achtergrond.

En geen zorgen: regisseur Matt Bozon ziet Mighty Switch Force HD zelf vooral als een vingeroefening om vertrouwd te raken met de nieuwe hardware. Nieuwe WayForward-spellen zijn al in ontwikkeling voor zowel de 3DS als de Wii U. Hoera!



(Klik voor groot)

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Online berichtenservice voor de 3DS komt deze week
Lees ook:Nieuwe trailer Keiji Inafune’s Mighty No. 9
Lees ook:WayForward maakt 2D The Mummy spel
Lees ook:Nieuwe trailer Keiji Inafune’s Mighty No. 9
Lees ook:Trailer: platformspel Toki Tori 2 komt naar de Wii U

Eén reactie op “3DS-spel Mighty Switch Force komt naar de Wii U

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.