Online berichtenservice voor de 3DS komt deze week


Alweer goed nieuws voor 3DS-bezitters. Na de gratis Kid Icarus remake en de 10 gratis GBA-spellen, verschijnt deze week de langverwachte berichtenservice Nintendo Brievenbus. Ook gratis! Met dit programma kun je vanaf donderdag eindelijk berichtjes sturen naar mensen in je vriendenlijst. De brievenbus werkt ongeveer zoals het programma Pictochat op de DS, maar dan met een online-functie. Behalve tekstberichtjes verstuur je dus ook tekeningen, foto’s en geluidsopnames. Intrigerend genoeg heeft Nintendo het daarbij steeds over 3D tekeningen, al weet ik nog steeds niet wat ik me daarbij moet voorstellen. Hoe teken je de diepte zonder het programma hopeloos ingewikkeld te maken? Misschien met laagjes? Of door de tekening te kantelen? Ik ben reuze benieuwd!

Ook deze week in de eShop (niet gratis, maar toch): Mighty Switch Force. Ontwikkelaar WayForward heeft al meerdere downloadspelletjes op hun naam staan met “Mighthy” in de titel (Mighty Flip Champs, Mighty Milky Way), maar dit is de eerste die speciaal voor de 3DS is ontwikkeld. Deze keer ligt de nadruk wat minder op het puzzelen waardoor een flitsend actiespel overblijft. Je rent, springt en schiet door de levels terwijl je razendsnel moet schakelen tussen de voor- en achtergrond. De trailer staat hieronder, maar om echt een goede indruk te krijgen kun je beter de 3D-versie bekijken in de eShop.


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Sony kondigt tekenprogramma aan voor de PlayStation Vita
Lees ook:Online pictochatten met Nintendo Brievenbus voor de 3DS
Lees ook:Nieuwe trailer Keiji Inafune’s Mighty No. 9
Lees ook:De 3 problemen van de Nintendo Brievenbus
Lees ook:Laatste kans om Flipnote Studio 3D te downloaden

9 reacties op “Online berichtenservice voor de 3DS komt deze week

  1. Berend Jan

    Ja hoor het 1e bericht is doorgestuurd naar de 3DS G. vriendjes :)

      /   Beantwoorden  / 
    1. G.Mark

      Geniaal berichtje! En vind het ook echt een tof programma’tje :)

        /   Beantwoorden  / 
      1. Berend Jan

        Wel stink dat je alles eerst moet doen voor jet het volgende kunt unlocken…
        .
        Nu moet ik een voice berichtje sturen…
        .
        #gatsie

          /   Beantwoorden  / 
        1. cupcake

          Daar ben ik het in ieder geval mee eens. 15 speelmunten voor zo’n dom stembericht! Daar kun je geloof ik 7 helden van huren bij Mii in misère. Dat wordt denk ik leveloos schudden met m’n 3ds :D

            /   Beantwoorden  / 
          1. Berend Jan

            grappig dat je dat roept inderdaad, ik steek hem nu wel bij me als ik de hond uit laat vanavond… dan heb ik die muntjes wel zo kan ik altijd daarna nog ff schudden…

              /  
  2. Erik

    Leuk programma inderdaad, maar wel erg jammer dat hij niet op de achtergrond kan draaien. Dit was een ideale manier geweest om bijvoorbeeld tijdens het Mariokarten te communiceren, maar nu moet je om berichtjes te lezen eerst het spel afsluiten. Wat een gemiste kans!
    .
    Ook verbaas ik me een beetje over de traagheid van het programma. Een halve minuut “controleren of er nieuwe berichten zijn binnengekomen”, en als je dan op zo’n nieuw bericht klikt moet hij NOG een keer laden. :p Het werkt, maar een “gesprek” voeren zoals in Pictochat zal niet meevallen.
    .
    Ook grappig al die waarschuwingen om toch vooral geen beledigende berichten te sturen. Alle concurrenten doen het dus moet Nintendo wel meedoen met het openstellen van de online-functies, maar diep in zijn hart vindt Iwata het volgens mij doodeng om ons zoveel vrijheid te geven.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Berend Jan

      je kunt ook maar 1 keer reageren dus een gesprek is het niet.

      Ik had een algemeen berichtje gestuurd en Bart had gereageerd maar dan kan ik daar niet meer op reageren… vreemd…
      .
      het is dus echt tekeningetje maken in 3d (grappig) en dan opsturen…

        /   Beantwoorden  / 
      1. Erik

        Oh echt? Dat was me nog niet eens opgevallen. In dat geval verwacht ik dat niemand de Nintendo Brievenbus over een paar weken nog gebruikt. Een soort kettingbrief onder de G.community had het lang vol kunnen houden, maar als dat niet eens mogelijk is denk ik dat iedereen het programma na een tijdje gewoon weer… vergeet.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Berend Jan

          Het gaat veranderen in een “kom vanavond dan race ik je van de baan” systeem, vermoed ik geen leuke interactive chatbox… heb je trouwens de video van COlors 3d gezien…
          .
          .
          .
          mooooooooooiiiiii tekenprogramma…

            /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.