De 3 problemen van de Nintendo Brievenbus


Nintendo’s mascotte Nikki drukt me voor de zoveelste keer op het hart om in godsnaam geen beledigingen rond te sturen. Directeur Satoru Iwata heeft vast slapeloze nachten gehad over dit moment, de release van Nintendo Brievenbus. In een gewone berichtenservice kon hij nog een lelijke woorden-filter inbouwen, maar dit programma is bedoeld voor handgeschreven berichten. Niemand kan me tegenhouden als ik in mijn eigen handschrift al mijn online vriendjes wil uitschelden voor flapdrol. (Wat ik overigens niet van plan ben, geen zorgen als je in mijn friends list staat).

Dus ja, sinds donderdag kunnen 3DS-bezitters elkaar eindelijk berichtjes sturen. Het feit dat al die briefjes met de hand zijn geschreven geeft de Nintendo Brievenbus absoluut een charme die de berichtenservice of de Wii niet had (de afgelopen dagen heb ik al heel wat grappige doodles ontvangen en verstuurd), maar door een paar technische beperkingen verwacht ik niet dat de service lang populair blijft. De grootste problemen zijn volgens mij:

  • Het programma draait niet op de achtergrond. Om berichtjes te lezen moet je eerst je huidige spel afsluiten. Hoe suf is dat?
  • Het is traag. Pictochat op de DS was een chatbox waarin je daadwerkelijk gesprekken kon voeren (met mensen die eh… tegenover je zaten), maar daar is Nintendo Brievenbus veel te langzaam voor. Een nieuw bericht downloaden kost zowat een halve minuut.
  • Je mag per bericht maar één keer reageren. Reageren op een reactie is om onduidelijke redenen onmogelijk. Discussies voeren gaat dus niet en het blijft bij oppervlakkige losse briefjes. Wat een gemiste kans!

[g.forum]

Lees ook:Online pictochatten met Nintendo Brievenbus voor de 3DS
Lees ook:Online berichtenservice voor de 3DS komt deze week
Lees ook:Nintendo lanceert berichtjes-app Krabbelpost voor 3DS
Lees ook:Nintendo Brievenbus (3DS) kan niet meer online
Lees ook:Sony kondigt tekenprogramma aan voor de PlayStation Vita

3 reacties op “De 3 problemen van de Nintendo Brievenbus

  1. Gulzt

    typical.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Berend Jan

    Ik ga denkik jullie vandaag nog wel een bericht sturen met beledigende opmerkingen erin JUIST omdat het zo vaak herhaald wordt.. Maar eerst moet ik nog mijn #DS uitlaten om voldoende wandelmunten te verzamelen om een voicechat bericht te kunnen sturen… Dit moeten ze inderdaad wel in het menu gaan zetten het idee is leuk en dat het handgeschreven briefjes zijn vindt ik niet zo erg maar dat je niet na een mario kart race even hierin kan springen en dan snel een “pak aan poepkop”kan versturen naar de G. gemeenschap is echt een mis…
    .
    .
    Dit is wel leuk maar na een week is de grap er wel af :)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Iemand

    Een halve minuut om te laden?? Dan is de internet verbinding heel slecht! Bij mij laadt ie in maximaal 10 sec

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.