Draadloze bereik Wii U-controller waarschijnlijk beperkt tot één kamer

“I clarified: Can we use the Wii U controller to run a game even if we’ve stepped away from the TV?

“The thought is you’ll be playing in the same room that the base console is in,” he said.”

Fragment uit een interview dat Kotaku’s Stephen Totilo had met Nintendo’s Katsuya Eguchi. Dus het draadloze bereik van de Wii U-controller is niet zo groot als je misschien dacht. Nintendo presenteerde het apparaat vorige week als een manier om te blijven gamen terwijl iemand anders in huis de televisie gebruikt. Dat kan nog steeds, maar het gamen moet dan wel gebeuren in dezelfde kamer als de Wii U. Kinderen die de controller meenemen naar hun eigen kamer hebben waarschijnlijk pech. (En Stephen Totilo ziet zijn droom om verder te gamen op het toilet in rook opgaan).

Misschien verzinnen third party bedrijven een manier om het signaal te versterken? Een serie strategisch geplaatste ontvangers om verder bij de televisie vandaan te komen? Ik denk echt dat Nintendo hier kansen laat liggen. Wie wil er nou draadloos gamen als er in dezelfde kamer ook een televisie staat? Met het geluid uit, want anders heeft je televisiekijkende huisgenoot daar weer last van. Het is maar goed dat Nintendo ook nog andere toepassingen heeft bedacht voor de extra grote controller. (Zoals een DS-achtig touchscreen met aanvullende informatie, menuschermen en plattegronden).

[g.forum]

Lees ook:Schilderen met geluid in Beat Sketcher voor PlayStation Move
Lees ook:Dewy’s Adventure: Japanse kinderen vinden het leuk
Lees ook:Mario Kart video’s: Wii Wheel vs. Wii Remote
Lees ook:LocoRoco Cocoreccho! Interactieve screensaver of spel?
Lees ook:Nintendo’s nieuwe spelcomputer heet de Wii U

11 reacties op “Draadloze bereik Wii U-controller waarschijnlijk beperkt tot één kamer

  1. Gulzt

    Class 2 Bluetooth ?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Geen idee. Nintendo heeft de specificaties verder niet bekendgemaakt. Maar dat gebruikt de huidige Wiimote toch ook? In dat geval lijkt het me best aannemelijk.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Gulzt

        Je zou toch WLAN support verwachten, da’s toch geen dure technologie? Naast de combinatie met Class 2 Bluetooth voor de gebruikers die niet over een draadloos LAN beschikken.

        De PS3 & PSP kunnen dat wel toch? Dus de Vita zal het ook kunnen, ik zie kansen voor Sony om deze technologie te imiteren en overtreffen.

          /   Beantwoorden  / 
  2. Piratus

    Ik weet niet hoor, we spreken hier wel over een amerikaans huis en die zijn stukken groter dan de nederlandse huizen. Ik kan bijvoorbeeld met mij ds nog makkelijk iedereen ontvangen die aan de andere kant van het huis zit of zelfs de buren!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Misschien spreekt Katsuya Eguchi wel over Japanse huizen, en die zijn juist piepklein. ;) Ik stel me ook voor dat het meer werk is om de complete graphics te streamen dan alleen multiplayer-informatie, en dat het bereik daarom kleiner zou kunnen zijn dan bij bijvoorbeeld een potje Mario Kart DS. Of zie ik dat verkeerd. (Ik ben geen programmeur, dus ik speculeer maar wat).
      .
      “De PS3 & PSP kunnen dat wel toch? Dus de Vita zal het ook kunnen, ik zie kansen voor Sony om deze technologie te imiteren en overtreffen.”
      .
      Met een PS3 en een PSP kun je gebruik maken van remote play inderdaad. De lijst met compatible spellen is niet zo groot, maar er zijn dus PS3-titels die je op de PSP kunt spelen. Het enige wat (volgens mij?) nog ontbreekt is de mogelijkheid om de game op de PS3 te pauzeren en dan naadloos verder te gaan op de PSP.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Erik

        Net even geprobeerd (voor het eerst) en het werkt echt. Bizar om ineens vanaf je PSP door de XMB van de PS3 te scrollen. Inclusief berichtjes als er iemand online kwam en ook PixelJunk Shooter werkte probleemloos. Gave techniek. :)
        .
        Alleen die beeldkwaliteit… het ziet eruit als een YouTube-filmpje op lage resolutie. Ik mag hopen dat Nintendo dat op de Wii U beter heeft geregeld.

          /   Beantwoorden  / 
  3. Kikujiro

    Kan er ook een koptelefoon in de Wii U-controller? Ik zie links onderaan op de foto een kleine opening, dus er zullen kleine speakertjes inzitten neem ik aan. ‘t Zou wat de geluidskwaliteit betreft mooi zijn als dat kon. Kun je in ieder geval fatsoenlijk gamen terwijl de vrouwelijke helft van het huishouden naar saaie TV-programma’s zit te kijken… ;)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Mark

      Yes, er zit op de onderkant van de controller een koptelefoon-ingang dus je hoeft niet GTST te luisteren tijdens het spelen.

        /   Beantwoorden  / 
  4. Parashade

    De Wii U. De zoveelste speciale uitvinding van Nintendo. Die gasten zitten gebooked nu. Microsoft en Sony verklaren een contract getekend te hebben samen om 4 jaar lang geen nieuwe console uit te brengen. Maar dat is alleen maar goed nieuws voor Nintendo. Dan hebben ze 3 jaar om de hele wereld te veroveren MUHAHAHAH *evil laugh*
    HD, vette intuitive controls en goeie 3rd party support voor Wii U.
    Wat wil je nog meer. :)

      /   Beantwoorden  / 
  5. Mithrandir

    Dit nieuws is geen nieuws. Reggie had dit ook al aangegeven oP de E3. Iedereen heeft het steeds over wifi voor deze techniek maar dan zit je er wel flink naast. Dit heeft niks met internet te maken en de latency op wifi zou veel te hoog zijn. Denk eerder aan wireless hd oplossingen of een nintendo eigen oplossing icm bluetooth voor de controls.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.