Ook Donkey Kong Country Returns helpt onervaren spelers met een Super Guide


Gamingsite IGN heeft ontdekt dat Donkey Kong Country Returns het derde spel wordt met een Super Guide. Zodra een level voor de achtste keer mislukt verschijnt er blijkbaar een varken in beeld dat spelers adviseert om hulp in te roepen. Accepteer dat aanbod en een witte versie van Donkey Kong komt het level automatisch voor je uitspelen. Zoals je inmiddels gewend bent van de Super Guide kun je op ieder moment ook weer zelf de controller oppakken. Het enige nadeel? Alle voorwerpen die de witte Kong opraapt tellen niet mee voor je verzameling.

Ik gebruik hem zelf liever niet, maar toch ben ik een fan van de Super Guide. De twee spellen waarin Nintendo hem tot nu toe gebruikte (New Super Mario Bros. Wii en Super Mario Galaxy 2) waren ook meteen de uitdagendste avonturen die Mario in jaren heeft beleefd. Er gebeurt precies waar we van tevoren al op hoopten: dankzij Super Guide durft Nintendo eindelijk weer pittige spellen te maken. Als ik eenmaal vastzit in één van die verschrikkelijke mijnkarretjes-levels piep ik vast anders, maar voorlopig word ik alleen maar nieuwsgieriger naar Donkey Kong Country Returns. Vanaf 3 december ligt het spel bij ons in de winkel.

[g.forum]

Lees ook:Maak kennis met Super Kong, de Super Guide-aap
Lees ook:Donkey Kong Country Returns in 3D naar de 3DS
Lees ook:Donkey Kong Country Returns had bijna een Virtual Boy-level
Lees ook:Miyamoto en Iwata fans van de muziek in Donkey Kong Country
Lees ook:Ocarina of Time 3D krijgt Super Guide

6 reacties op “Ook Donkey Kong Country Returns helpt onervaren spelers met een Super Guide

  1. Seppe

    Hier kijk ik echt zo ontzettend hard naar uit. Uit jeugdsentiment de voorbije weken nog eens de oude SNES-spelletjes gespeeld. Net zoals je zegt ook toen weer aardig wat tijd verloren aan de mijnkarretjes. Heerlijk. December kan niet vroeg genoeg komen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. G.Tom

    Hulde!

      /   Beantwoorden  / 
  3. lufiacomic

    ahhh DKC, zoveel goede herinneringen aan..de gameplay, graphics!! nog steeds geniaal..en natuurlijk de muziek!! David Wise. Beste muziek in een spel ooit. Stickerbrush Symphony, Fear Factory, Forest, Ambient.. Het toffe is dat ze de muziek gehouden hebben in een modern jasje hebben gestoken, en gameplay elementen gebruiken die ik nog nooit heb gezien. ‘Het rollende ei’ is nu al episch!!!

    Dit is een must see: http://www.youtube.com/watch?v=z_vjj4-CnTU.
    DK is back en voel me weer een klein kind, zo enthausiast. :D Het ziet er naar uit dat Retro Rare gaat overtreffen…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Wauw dat filmpje ziet er inderdaad spectaculair uit! Ik ben maar meteen zo vrij geweest om hem onder de tekst te plakken.
      .
      Ik sta hier wel iets anders tegenover. Ik vond de SNES-spellen helemaal niet leuk, maar deze bestuurt zoveel beter en de levels zien er zoveel leuker uit dat ik toch steeds meer zin krijg in DKC Returns. Dit oogt gewoon als een ouderwets platformspel vol nieuwerwets spektakel. Donkey Kong krijgt van mij een tweede kans. :)
      .
      (Al lopen de rillingen nog steeds over mijn rug bij dat geluid wat je hoort als hij een banaan oppakt… zoveel slechte herinneringen).

        /   Beantwoorden  / 
      1. Inno Vation

        Nu is zo’n filmpje wel leuk, maar valt dat niet onder de catogorie
        spoilers? Door zoveel te laten zien, bederft het eigenlijk de voorpret een beetje. Maar goed, ik hoef er natuurlijk niet naar te kijken.

          /   Beantwoorden  / 
        1. lufiacomic

          true. Persoonlijk heb ik, als ik enthusiast ben voor een spel, dat ik de gameplay doelbewust ga opzoeken, ondanks dat er spoilers inzitten :p

            /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.