Donkey Kong Country Returns in 3D naar de 3DS


Wat moeten we hier nu weer van denken? Nintendo heeft een remake aangekondigd van Donkey Kong Country Returns voor de 3DS. Aan de ene kant is dat natuurlijk mooi meegenomen; een kans om een van de allerbeste Wii-spellen opnieuw te spelen met fraaie 3D graphics. Aan de andere kant stamt het origineel pas uit 2010. Hebben we echt al remakes nodig van 3 jaar oude spellen? Het komt een beetje over alsof Nintendo wanhopig op zoek is naar snelle manieren om hun release-schema voor 2013 te pimpen. (Dat is waarschijnlijk ook precies wat er hier aan de hand is).

Om dit nieuws toch maar van de positieve kant te bekijken: Donkey Kong Country Returns was wel ├ęcht heel goed. Ik had er vooraf niet echt vertrouwen in omdat ik de Donkey Kong Country-spellen op de SNES altijd maar matig vond, maar DKCR was een aangename verrassing. Vooral de manier waarop er in ieder level van iedere wereld iets bijzonders gebeurde (een leuke gimmick, een nieuw gameplay-trucje, een grappig verhaaltje in de achtergrond) was een openbaring. Ik hoop dat deze remake wordt verzorgd door een andere studio zodat Retro rustig door kan werken aan Donkey Kong Country Returns 2.

Donkey Kong Country Returns 3D staat gepland voor de zomer van 2013. Voor een korte preview van de 3D graphics kun je de onderstaande trailer ook downloaden in de 3DS eShop.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Miyamoto en Iwata fans van de muziek in Donkey Kong Country
Lees ook:Donkey Kong Country Returns 3D – history trailer
Lees ook:Maak kennis met Super Kong, de Super Guide-aap
Lees ook:Rambi keert terug in Donkey Kong Country Returns
Lees ook:Nieuwe trailer Donkey Kong Country Returns

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.