Nintendo’s grote nieuws deel 3: Virtual Console Arcade

De ‘Virtual Console’-afdeling van het Winkel Kanaal is vanaf vandaag uitgebreid met een nieuwe afdeling: retro arcade-spellen die in sommige gevallen nog nooit eerder op een console zijn uitgebracht. De service gaat mij persoonlijk iets té primitief van start met Gaplus, Starforce, The Tower of Druaga en Mappy (hoewel er ongetwijfeld mensen zijn met dierbare herinneringen aan één van die spellen), maar de lijst met potentiële toppers is bijna eindeloos. Het Turtles-arcadespel, de originele versie van Double Dragon, Rampage, OutRun, Space Harrier… Wii-bezitters gaan mooie tijden tegemoet.


Gaplus


Starforce


The Tower of Druaga


Mappy
[games.blog forum]

Lees ook:Zo ziet Turtles in Time eruit op de Xbox 360
Lees ook:En de cirkel is rond! Namco-Bandai maakt Game Training voor DS
Lees ook:Twintig beste SNES-spellen volgens Screw Attack
Lees ook:Teenage Mutant Ninja Turtles XBLA filmpje
Lees ook:Gametrailers bespreekt TMNT: Turtles in Time Re-Shelled

4 reacties op “Nintendo’s grote nieuws deel 3: Virtual Console Arcade

  1. Linkster/G.Tom

    nice.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Berend Jan

    Gaan ze dan ook online 2 player inbouwen in hun emulatie software (nee natuurlijk niet) ik geef zo 15 euro voor een online Final Fight arcade port die co-op kan met een friendcode…
    .
    Kom maar op met die Wii VC 1st party arcade sticks…

      /   Beantwoorden  / 
  3. MonkeyCrossing

    waarom maken ze geen game & watch update ik heb altijd al een keer chef en fire op console willen spelen… ze moeten dan ook de gba versie van het spel nemen van die heeft leuke muziek

      /   Beantwoorden  / 
  4. berend jan

    Ik heb gister STARFORCE aangeschaft tjeeeeeeeeesis wat is dat een lastig spelletje het ziet er voor een oude 2d topdown arcade knaller nog best goed uit maar wat is het een moeilijk spel zeg op easyest kom ik bijna niet door het 1e level heen. Het is echt een spel waar je lange tijd veel energie en moeite in moet steken. Maar het voelt heel degelijk aan, en in tegenstelling tot hetzelfde spel in mame vind ik het op de Wii wel leuk om te spelen terwijl ik de Mame versie een gevoeloos stuk zwabber vind. Dus de classic controller voegt wel wat toe in dat opzicht.
    .
    Het verbaasde me echt hoe goed het aanvoelde. Dat geeft me wel hoop voor andere arcade spellen. Laat die arcade knallers/brawlers maar komen helaas gaat het denk ik mis op de licenties weer (geen Turtles :( , geen NBA Jam, geen Terminator 2 light gun game :( , Killer Instinct arcade is van Rare) De meeste spellen die ik in de arcade zo goed vond zijn licentie spellen of er zijn al redelijk goede conversies van op de home consoles.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.