Cave Story is bijna klaar

De Wii Ware-versie van Cave Story komt uit in april of, in het slechtste geval, begin mei. Dat schrijven de ontwikkelaars op hun blog. Het spel is min of meer klaar en wordt momenteel uitvoerig getest. In samenwerking met Pixel (bedenker van het origineel ) worden er ook alvast voorbereidingen getroffen voor later toe te voegen downloadable content.

Als je nog niet weet wat Cave Story is, dan wordt het nu tijd om opgewonden te raken. Dit spel heeft in een rap tempo Super Metroid van zijn eerste plaats verstoten als mijn favoriete ‘metroid-achtige’ (het origineel is nog steeds te downloaden als gratis pc-spel). Het eerste wat ik deed toen ik Cave Story had uitgespeeld was overnieuw beginnen om Cave Story nog een keer uit te spelen. Het eerste wat ik daarna deed was overnieuw beginnen om Cave Story nóg een keer uit te spelen. Zo’n ongezonde obsessie heb ik nog met geen enkel spel meegemaakt maar ik moest en zou deze game uitspelen met ieder van de drie unieke hoofdwapens.

Na die derde keer ben ik trouwens nog een keer overnieuw begonnen om ook het extra bonuslevel uit te spelen, maar dat is me tot nu toe nog steeds niet gelukt (het bonuslevel heet duidelijk niet voor niets ‘hell’). De muziek, de graphics, de opbouw en de subtiele manier waarop het verhaal wordt verteld… dit is één van die zeldzame spellen waarin alles klopt. Ik zou zeggen: geloof de hype! Cave Story is echt zó goed.

[games.blog forum]

Lees ook:Nog meer Cave Story, nu ook op je 3DS
Lees ook:Kijk dit: Cave Story 3D op de 3DS
Lees ook:3DS-versie VVVVVV volgende week naar Europese eShop
Lees ook:Cave Story eindelijk gekeurd door PEGI
Lees ook:Cave Story Wii Ware interview

14 reacties op “Cave Story is bijna klaar

  1. Wormpaul

    Lijkt `t op Mapple Story?

    Sorry voor ontwetendheid, nog nooit eerder van deze game gehoord…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Ik heb Maple Story nog nooit gespeeld. ;) Maar voor zover ik weet lijkt het daar absoluut niet op. Cave Story is een platform/schietspel dat zich zoals Metroid afspeelt in één grote wereld waar alle zones met elkaar in verbinding staan.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Shitbull55

    *ziet dat ‘ie ook voor de psp te downloaden is*
    Toch maar eens proberen dan, lijkt me erg le…
    *wordt afgeleid door andere blog.nl bericht ‘borsten in de caramelvla tijdens spelshow’*

      /   Beantwoorden  / 
  4. Erik

    En daar doe ik dan elke dag mijn best voor, om gewoon keihard verslagen te worden door de borsten in caramelvla die filmpjes.blog (in de meeste maanden onze bestbezochte themablog) in een halve minuut online heeft gezet. Het is gewoon niet eerlijk. ;)
    .
    Maar verder: goed idee! Hoe meer mensen Cave Story spelen hoe beter. Ik heb geen idee hoe je dat eigenlijk doet een PSP ombouwen, maar een draagbare Cave Story lijkt mij ook wel wat. Moet je er dan niet een oude firmware op hebben staan of zoiets? (Zodat je de nieuwste spellen niet meer kunt spelen).

      /   Beantwoorden  / 
      1. Erik

        Daar hebben ze het al over een ‘homebrew enabled’ PSP, en die heb ik nu juist niet. ;) Ik ben ook veel te braaf. Ooit was er sprake van dat dit spel ook officieel zou uitkomen voor de PSP… jammer dat dat nooit is doorgegaan!

          /   Beantwoorden  / 
    1. Shitbull55

      Viezerik!

        /   Beantwoorden  / 
      1. Kikujiro

        Tsja… ik kan er ook niets aan doen, zo af en toe steekt die caramelvla-fetisj weer eens de kop op… ;)

          /   Beantwoorden  / 
    2. Berend Jan

      borsten…
      .
      caramelvla…
      .
      *Tikt filpmjes.blog.nl in zij urlbalk*

        /   Beantwoorden  / 
      1. Berend Jan

        owhhh die die kende ik al…
        .
        Deceptie

          /   Beantwoorden  / 
  5. Wormpaul

    Ben begonnen aan Cave Story en na een iets stug begin (vegat te saven) zit ik er nu helemaal in..en hij is gaaf :) :)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Haha, dat komt me bekend voor. Ik had de eerste keer ook niet door dat je handmatig moest saven. Erg vervelend toen ik na een tijdje doodging. Zoiets overkomt je maar één keer. ;)
      .
      Maar daarna gaat het snel. Ik zat er ook al snel middenin. Heb je dat wapen al waarmee je kunt zweven als je omlaag schiet? Ik wilde meteen nooit meer iets anders.
      .
      Heb je eigenlijk een USB-controller op je PC aangesloten? Ik heb er speciaal voor Cave Story één gekocht. Sommige van die eindbazen zijn echt te moeilijk om ze met het toetsenbord te verslaan.

        /   Beantwoorden  / 
  6. Dekker3D

    heh… cave story op de wii. ik hoop dat pixel daar flink wat mee vangt, maar ik zal het niet kopen… het zou de enige wii-game zijn die ik interessant vind!

    anyway, een ding wat misschien ook leuk is om te melden: pixel laat niet alleen zomaar toe dat mensen zijn spel modden, hij moedigt het zelfs aan! daarom ben ik dus de laatste tijd aan het spriten voor The Dark Platform, een mod die zich in de ruimte afspeelt met een ander karakter.

    het is wel leuk dat een spel van een eenmansteam zo’n aandacht krijgt, zeg!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.