Waarom staan er ringtones in de sterrencatalogus?

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is het dus echt zover. Er staan ringtones en wallpapers in Nintendo’s sterrencatalogus. Voor wie het nog niet weet, bij elk (door Nintendo zelf uitgegeven) spel dat je koopt voor de Gamecube, Gameboy of Nintendo DS krijg je "sterren" kado. Die spaar je op, en je kunt ze dan vervolgens uitgeven in de Nintendo Sterrencatalogus.

Misschien dat het Nintendo hier dan eindelijk mee lukt om wat niet-tastbare producten te verkopen. Volgens mij zitten ze nu in ieder geval op de goede weg, maar ik blijf het toch een beetje vreemd vinden. Nintendo, een van de beste spelontwikkelaars ter wereld, die probeert ringtones en wallpapers te verkopen. Hallo? Er kunnen ook spelletjes gespeeld worden op mobiele telefoons!
Nintendo heeft het altijd over het bereiken van nieuwe doelgroepen. Wel, dit is hun grote kans. Er zijn op dit moment meer mobieltjes in Nederland dan inwoners. Iedereen heeft er eentje. Ik ook, noodgedwongen speel ik er nu af en toe Q-bert op. Dat is niet leuk, maar ja. Je moet toch wat. Waarom ontwerpt men niet gewoon een paar hele simpele, maar briljante, mobiele spelletjes? Of desnoods porten ze gewoon een paar van de allervroegste NES-games. Ik zou de catalogus onmiddellijk beginnen te plunderen.

Ze zijn er al een hele tijd achter dat alles met Mario erop goed verkoopt. Waarom zou dat niet net zo goed kunnen werken voor de mobile games?

Nintendo’s homepage

Zie ook:
De jacht op niet-gamers
Over mensen die nog geen games spelen

Lees ook:Binnenkort Wii Points kopen in de sterrencatalogus
Lees ook:Veel downloadbare spellen in de sterrencatalogus
Lees ook:Nieuwe Gameboy voor in de auto
Lees ook:Wii SNES-controller in de sterrencatalogus
Lees ook:Club Nintendo sterrencatalogus krijgt nieuwe cadeautjes

2 reacties op “Waarom staan er ringtones in de sterrencatalogus?

  1. Niels

    Mario ringtones zijn ook wel tof. Maar die sterrencatalogus. Elke keer als ze iets leuks hebben dan is de site onbereikbaar door het de drukte en is alles binnen 10 minuten weg.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Ik weet het. Maar het is zo verdraaide moeilijk om daarover kritiek te hebben op Nintendo. Tenslotte is het een gratis service. Ze hoeven het niet te doen. En de concurrentie heeft niks vergelijkbaars dat hier zelfs maar bij in de buurt komt.

    Het systeem werkt dan wel niet perfect, maar ondertussen geeft nintendo toch maar mooi gratis spellen en spelcomputers weg aan hun fans.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.