Ontspannende RPG Fantasy Life stapt over naar de 3DS


De laatste keer dat we Fantasy Life tegenkwamen zag het er nog uit zoals hierboven: een ouderwets platte RPG voor de Nintendo DS. Ik vond hem toen al schattig, maar ontwikkelaar Brownie Brown had grotere plannen. Een jaar later is Fantasy Life niet alleen verhuisd naar de 3DS, de complete spelwereld wordt nu weergegeven in vrolijke driedimensionale graphics. Tijdens die overstap hebben de inwoners van Fantazeal bovendien veel meer karakter gekregen. Een jaar geleden waren het nog knap gemaakte sprites, nu zijn het echte personages die je graag wilt leren kennen.

En dat komt goed uit, want Fantasy Life wordt geen gewone RPG. Het spel dat Brownie Brown wil maken klinkt eerder als een kruising tussen The Sims, Majora’s Mask en Harvest Moon. Een rustige life simulator waarin de wereld niet gered hoeft te worden. In plaats daarvan kies je aan het begin van het spel een beroep om daar vervolgens een leven mee op te bouwen. Verdien geld, maak kennis met de andere inwoners, vindt iemand om mee te trouwen en meer van dat soort eenvoudige levensdoelen. Brownie Brown belooft dat spelers wel regelmatig “Life Quests” krijgen, maar ook dat worden eerder kleine sidequest dan epische avonturen. Er zijn vast lezers die al bij de beschrijving van Fantasy Life in slaap vallen, maar ik moet zeggen dat ik hier wel benieuwd naar ben. Klik verder voor de eerste screenshots en een trailer van de vernieuwde 3DS-versie.

[g.forum]

Lees ook:Professor Layton 4 bevat een RPG van 100 uur
Lees ook:Fantasy Life: Level 5′s nieuwe RPG gaat nergens over
Lees ook:Screenshots van Level 5′s “life simulator” Fantasy Life voor de 3DS
Lees ook:Level 5′s Fantasy Life heeft een Europese releasedatum
Lees ook:Acht nieuwe Final Fantasy III screenshots

2 reacties op “Ontspannende RPG Fantasy Life stapt over naar de 3DS

  1. G.Mark

    Tof!

    maar waarom Majora’s Mask??

    ziet er trouwens wel echt goed uit poepoe

      /   Beantwoorden  / 
  2. Remkje

    Uiteraard, hoe kan het ook anders, WIL IK DIT SPEL! Helaas was ik niet van plan om meteen een 3DS te kopen dus of het allemaal direct komt weet ik niet maar dit spel moet ik zeker weten hebben!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.