Nvidia maakt een eigen handheld spelcomputer


Maak kennis met de Shield, een nieuwe draagbare spelcomputer van chipfabrikant Nvidia. Op het eerste gezicht de zoveelste Android-tablet (dat scherm is aanraakgevoelig) met een paar extra knoppen voor gamers, maar de Shield beschikt over twee intrigerende extra functies.

  • De Shield heeft zelf een scherm met een 720p-resolutie, maar via een HDMI-uitgang kan hij alle spellen ook weergeven op je televisietoestel in Full HD. Het is dus eigenlijk een handheld en een console in één. Voor mensen met hele dure televisies is er zelfs een optie om de beelden door te sturen in de nieuwe 4K-resolutie (3840 bij 2160 pixels). Scherper kan bijna niet!
  • Nog leuker is de optie om de Shield draadloos te verbinden met je pc en al je Steam-games te streamen naar het kleine schermpje. In combinatie met die HDMI-uitgang zou de Shield een mooie oplossing zijn om Steam’s Big Picture Mode zonder veel gedoe op je televisie te krijgen. Het enige nadeel is dat de draadloze verbinding alleen werkt in combinatie met pc’s waar een dure grafische kaart (GeForce GTX 650) van Nvidia is ingebouwd.

Prijs en releasedatum zijn nog niet bekend, maar dit lijkt mij wederom een project om in de gaten te houden. Het is moeilijk te voorspellen welke Android-console het succesvolst wordt (de Ouya verschijnt ook dit jaar), maar als een van deze apparaten echt doorbreekt hebben Sony, Microsoft en Nintendo er een gevaarlijke concurrent bij: goedkope spellen op een goedkope spelcomputer die toegankelijk is voor iedere hobbyist die kan programmeren. Bekijk het onderstaande filmpje om de Shield in actie te zien.

Kijken op YouTube

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Deze Xbox One is aangesloten op zichzelf
Lees ook:20 Extra levels en Move-support met nieuwe Portal 2-DLC
Lees ook:NES-kloon speelt oude spellen in High Definition
Lees ook:De Ouya: een Android-spelcomputer voor 99 dollar
Lees ook:De originele Freakyforms verdwijnt uit de eShop

2 reacties op “Nvidia maakt een eigen handheld spelcomputer

  1. Berend Jan

    Wat een lelijk ding… Maar wel mooie games die Tegra 3… De Ouya wordt snel een van de makkelijkste emulator machines, ze spelen er nu al SNES, MegaDrive, N64, Mame en NeoGeo spellen op…
    .
    Dit is exact de reden dat ik mijn Nvidia 2 tablet gekocht heb lekker emulator spelletjes spelen op mijn tablet en dan streamen naar de TV met HDMI uit… En meer goede games naar android zo ik vindt het allemaal goed… maar dit zal wel weer 300 euro moeten kosten denk ik dus dat ga ik dan weer niet doen…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Het is een beetje de geforceerd stoere look van die speciale “gamer pc’s”. Groot zwart en glimmend met hoekige uitsteeksels en een paar details in felle neonkleuren. Het zou me niet verbazen als er voor de sier ook nog ergens LED-lampjes op zitten.
    .
    Mijn smaak is het niet, maar blijkbaar is het toch een stijl die bepaalde gamers aanspreekt.
    .
    Maar goed, het gaat om het innerlijk en dan is dit toch wel een interessant apparaat. Ik ben ook erg benieuwd naar de prijs, maar voorlopig ziet het er veelbelovend uit.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.