NES-kloon speelt oude spellen in High Definition


Je moet wel echt een fanatieke retrogamer zijn om dit apparaat te willen kopen, maar wat ziet hij er mooi uit. Dit is de Analogue Nt, een moderne remake van het Nintendo Entertainment System uit 1983. Het ding kan overweg met al je oude NES- en Famicom-spelcassettes, met als belangrijkste verschil dat hier een HDMI-uitgang op zit. Wie nu nog een originele NES probeert aan te sluiten op een moderne (platte) televisie krijgt wazige spellen die lelijk zijn uitgestrekt over het hele scherm, maar de Analogue Nt geeft al je oude spellen haarscherp weer in de juiste verhoudingen. Je zou kunnen zeggen dat Nintendo’s eigen Wii U dat ook al doet met gedownloade Virtual Console-klassiekers, maar voor de echte liefhebbers gaat er niets boven originele spelcassettes.

Het enige nadeel: de Analogue Nt kost kaal 499 dollar. Om er optimaal van te genieten heb je ook nog een HDMI-adapter nodig ($49) en een nieuwe ($49) of gebruikte ($29) controller. Voor dat geld krijg je dan wel een hoogwaardig uitgevoerde spelcomputer (dat is echt aluminium wat je ziet, geen goedkoop plastic) met aan de binnenkant Nintendo’s originele CPU en PPU die uit oude NES’en zijn gesloopt. 30 Jaar oude chips gebruiken klinkt misschien als een nadeel, maar het betekent effectief dat de Analogue Nt 100% compatible is met alle Japanse en Amerikaanse spellen die ooit zijn uitgebracht. (En de meeste Europese spelcassettes, al verwacht de fabrikant daar wel wat compatibileitsproblemen vanwege het 50/60Hz verschil).


[g.forum]

Lees ook:Super Nt is de ultieme high definition Super Nintendo
Lees ook:Foto’s van een PlayStation Vita spellendoosje
Lees ook:72 Pins verandert nieuwe spellen in retro-klassiekers
Lees ook:Geknutselde mini-NES werkt met mini-spelcassettes
Lees ook:Bandai’s Nintendo Transformers uit de jaren tachtig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.