Nieuwe trailer Mighty No. 9

mightyno9tgstrailer
Nieuwe trailer voor Mighty No. 9. Ik dacht dat alle Mega Man-fans zich op dit spel verheugden, maar er verschijnen nu toch steeds vaker negatieve reacties. (Bijvoorbeeld in de YouTube-commentaren onder deze trailer). Mensen klagen over de graphics, over de muziek, over de eindbazen en over de nieuwe dash-aanval. Sommige voormalige fans hebben zelfs spijt van hun Kickstarter-donaties.

Het grootste probleem is denk ik dat Keiji Inafune trailers maakt met ongepolijste alpha- en beta-versies van het spel. Dat doet haast geen enkele ontwikkelaar, omdat de meeste mensen niet begrijpen hoezeer het uiterlijk van een spel kan veranderen tijdens het programmeren. Ik bedoel: niet alle Mega Man-spellen waren even goed, maar door de jaren heen zijn de graphics altijd dik in orde geweest. Mighty No. 9 oogt nu misschien nog kaal en overbelicht, maar ik heb er wel vertrouwen dat ook dit spel er over een paar maanden piekfijn uitziet. De dash-aanval is inderdaad anders dan je gewend bent, maar de manier waarop Inafune het in dit interview beschrijft klinkt toch echt interessant: een riskante aanval die het spel sneller maakt en waarmee Beck – als het lukt – een beetje levensenergie kan terugwinnen. Noem me naïef, maar ik blijf optimistisch.

Kijken op YouTube
Mighty No. 9 verschijnt begin volgend jaar voor PlayStation 3, PlayStation 4, Vita, pc, Mac, Xbox 360, Xbox One, Wii U en 3DS.

[g.forum]

Lees ook:Inafune’s Mighty No. 9 komt naar alle spelcomputers
Lees ook:Nieuwe trailer Keiji Inafune’s Mighty No. 9
Lees ook:Weer een Mega Man-achtig spel van regisseur Keiji Inafune
Lees ook:Mighty No. 9 + Azure Striker Gunvolt = Mighty Gunvolt
Lees ook:Capcom kondigt Mega Man 11 aan

2 reacties op “Nieuwe trailer Mighty No. 9

  1. Benny

    Ik ben gek op MegaMan, maar ik vond de eerste trailer van
    No.9 al drie keer niks. HEt bewegen van Mighty No9 lijkt te veel op MegaMan 7 op de SNES. Hij rent niet, hij huppelt, ziet er niet uit als je het mij vraagt.

    Ik laat mij alsnog graag positief verassen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Mega Man 7 is de enige die ik nooit heb gespeeld, maar als ik op YouTube kijk snap ik wel wat je bedoelt.

    Toch storen de animties van Mighty No. 9 mij niet echt. Waarschijnlijk omdat het poppetje zo klein is tov de wereld. In Mega Man 7 zijn de sprites zo groot dat het meteen opvalt, maar hier heb ik meer oog voor de omgeving.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.