Disney Infinity klinkt duur maar wel erg ambitieus


In eerste instantie lijkt deze trailer niet zo interessant. Disney heeft blijkbaar hun eigen versie gemaakt van Skylanders. Met andere woorden: een voorspelbare third person platformgame waar je dure plastic poppetjes bij moet kopen. In Skylanders gebruikte je die poppetjes alleen om nieuw personages aan het spel toe te voegen, maar Disney Infinity gaat verder. Hier bevat ieder poppetje een complete wereld (gebaseerd op de relevante tekenfilm) met meerdere levels. Het is bijna alsof je een extra spelcomputer aansluit op je spelcomputer. Het witte platform is de console en de plastic poppetjes zijn de spelcassettes. Het startpakket wordt geleverd met drie van zulke “playsets” en alle andere poppetjes kun je vervolgens los aanschaffen voor 13 dollar per stuk. Negen poppetjes zijn al officieel aangekondigd, maar dat worden er ongetwijfeld nog veel meer.

Wat Disney Infinity interessant maakt is de zogenaamde “Toybox.” In dit overkoepelende spel gaan alle gekochte poppetjes samen op avontuur. En het beste nieuws is dat spelers dat avontuur zelf mogen creëren. De Toybox klinkt als een ambitieuze kruising tussen Minecraft en LittleBigPlanet: een gigantische level editor met vrijwel onbeperkte vrijheid. Er is zelfs een “logic editor” om de spelregels aan te passen en games te maken in allerlei genres. Weblog Kotaku woonde een presentatie bij en zag onder andere een kopie van het Starship Enterprise, een speelbare racebaan gebaseerd op Bowser Castle uit Mario Kart en een echt werkende tweedimensionale versie van het Donkey Kong arcadespel. Allemaal gemaakt met de Disney Infinity Toybox.

Kijken op YouTube


Helaas nog geen bewegend beeld, maar hier wel alvast drie screenshots van respectievelijk de level editor, de Mario Kart-baan en het Donkey Kong-spelletje.

[g.forum]

Lees ook:Nintendo’s interactieve plastic poppetjes heten Amiibo
Lees ook:Super Mario Maker – Castle Crush DKC 2
Lees ook:Pokémon Rumble op de Wii U met Skylanders-achtige speelgoedpoppetjes
Lees ook:DLC-helden Shovel Knight krijgen eigen amiibo
Lees ook:Demo’s voor LittleBigPlanet en Katamari Forever in PlayStation Store

2 reacties op “Disney Infinity klinkt duur maar wel erg ambitieus

  1. simon

    Dit kon wel eens heel groot gaan worden, als iemand het uit de grond kan trekken dan is het wel disney. ben benieuwd!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Inno Vation

    “Hier bevat ieder poppetje een complete wereld (gebaseerd op de relevante tekenfilm) met meerdere levels. Het is bijna alsof je een extra spelcomputer aansluit op je spelcomputer. Het witte platform is de console en de plastic poppetjes zijn de spelcassettes.”
    .
    Dat is natuurlijk complete onzin. De poppetjes bevatten niets anders dan een code om verborgen data van de disk naar boven te halen. Op de disk zelf staan alle karakters en hun complete werelden al op (on disk DLC), maar je kan er nog niet bij zonder de poppetjes.
    De vraag op internet is nu; koop je nu een incompleet spel of niet voor de volle mep? Wil je het maximale uit het spel halen met alle poppetjes, dan praat je over €200.- of meer.
    .
    Een interessant artikel vond ik hieronder.
    .
    http://www.nintendolife.com/news/2013/01/talking_point_the_blurred_lines_of_collectables_and_on_disc_dlc

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.