Pokémon Rumble op de Wii U met Skylanders-achtige speelgoedpoppetjes

pokemonrumbleu
Wat te doen als de winsten van je bedrijf onder druk staan omdat je nieuwe spelcomputer niet zo snel verkoopt als gehoopt? Nou, dan breng je gewoon een spel uit waar spelers kleine plastic poppetjes bij kunnen kopen voor €1,60 per stuk. Succes, een oneindige inkomstenstroom en juichende aandeelhouders gegarandeerd! (Had ik al gezegd dat dit spel een onderdeel is van de Pokémon-serie?)

Let wel: het gaat hier niet om een spannende Pokémon MMO of zoiets, maar alleen om een vervolg op het WiiWare-spelletje Pokémon Rumble. Een simpele beat’em up met RPG-elementen dus, over opwindbare speelgoedversies van je favoriete Pokébeestjes. Op de Wii wandelde je tijdens het vechten door lineaire kerkers, maar zelfs dat element lijkt op de Wii U overboord gegooid. In de onderstaande trailer wordt alleen gevochten in kleine vierkante arena’s. Niet echt een vooruitgang als je het mij vraagt, maar dankzij het Pokémon-jasje gaan heel wat mensen dit spel ongetwijfeld toch een kans geven.

En om optimaal van het Pokémon-jasje te genieten hebben die mensen dus plastic poppetjes nodig. Die werken net als het Skylanders-speelgoed: je zet een poppetje op de Wii U GamePad en via de magie van “Near Field Communication” verschijnt hij als speelbaar personage in het spel. Bij de Japanse lancering op 24 april zijn er slechts 7 poppetjes beschikbaar, maar als de formule aanslaat kunnen dat er snel meer worden. Er bestaan momenteel 649 verschillende Pokébeestjes, dus Nintendo kan voorlopig vooruit. Gotta catch ‘em all!

Kijken op YouTube

  • Het is nog niet bekend of en wanneer Pokémon Rumble U naar Europa komt.
  • Om de poppetjeshandel nóg lucratiever te maken gaat Nintendo ze verkopen in verrassingscapsules. Je weet van tevoren dus niet welke Pokémon je aanschaft.
  • Gelukkig kan ik de verleiding in dit geval prima weerstaan, maar als Nintendo ooit besluit om een soortgelijk programma uit te rollen voor Animal Crossing… game over man. Dat worden tientallen tripjes naar de lokale speelgoedwinkel om minimaal Bob, Egbert en Gaston aan mijn verzameling toe te voegen. (En Tom Nook en Timmy en Tommy en Blathers en Crazy Redd en… nou ja, laten we hopen dat Nintendo nooit op dit idee komt).

[g.forum]

Lees ook:Nintendo’s interactieve plastic poppetjes heten Amiibo
Lees ook:De RPG die eruitziet als een modelbouwkit
Lees ook:Nieuwe trailer rhythm game Patapon (PSP)
Lees ook:Nieuw van EA: Zubo voor je DS
Lees ook:Dualshock 3 te koop in Japan: zwaarder, rumble gevoeliger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.