Pratende motorfietsen in XBLA-spel LocoCycle


Het nieuwste spel van ontwikkelaar Twisted Pixel (je kent ze van Splosion Man, Comic Jumper en The Gunstringer) gaat over een motorfiets. Een intelligente motorfiets die geen bestuurder nodig heeft om over de snelweg te scheuren. De verrassing is dat deze I.R.I.S. (het is een vrouwelijke motorfiets) nu eens geen superheld is die de wereld komt redden, maar juist een gevaarlijk experiment dat per ongeluk uit haar laboratorium is ontsnapt. Alle vijanden die je tegenkomt zijn dus eigenlijk de good guys die jou proberen tegen te houden.

Het spel ziet eruit als een woeste kruising tussen een arcaderacer, een over de top schietspel en zelfs een beat’em up (I.R.I.S. blijkt een soort transformer die haar vijanden ook – tijdens het rijden – kan slaan en schoppen). Dit soort wilde achtervolgingen zitten tegenwoordig eigenlijk alleen nog maar als bonuslevels verstopt in “gewone” actiespellen. Het is fijn om te zien dat LocoCycle eindelijk weer eens bestaat uit niets anders dan wilde achtervolgingen.

  • Ook leuk: stemactrice Lisa Foiles (zie het onderste filmpje) geeft I.R.I.S. een emotieloze robotstem die voortdurend films citeert zonder te begrijpen wat ze eigenlijk zegt. Mijn favoriet: “Yippee-Ka Yay [insert profanity]!”
  • Maar het allerleukste is dat er in de hele trailer met geen woord wordt gerept (trouwens ook niet op de site van Twisted Pixel) over het feit dat er een man aan je achterwiel hangt. Hij ziet eruit als een monteur die per ongeluk met zijn veters aan een schroefje is blijven haken. En nu wordt hij dus blijkbaar gedurende het hele spel door I.R.I.S. over de snelweg gesleept. Ouch!

Kijken op YouTube

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Hyrule Warriors’ eerste originele personage heet Lana
Lees ook:Breath of the Wild DLC-pakket 2 nu verkrijgbaar
Lees ook:Nieuwe trailer Captain Toad: Treasure Tracker
Lees ook:9 Minuten met astronauten-spel Adr1ft
Lees ook:Achter de schermen bij Vita-spel Murasaki Baby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.