Dark Souls komt naar de pc met nieuwe locaties + eindbazen


Gefeliciteerd internet! Het gebeurt niet vaak dat online petities effect hebben, maar na 92419 handtekeningen besloot uitgever Namco-Bandai toch maar mooi om de genadeloos moeilijke actie-RPG Dark Souls alsnog uit te brengen voor de pc. Sterker nog: pc-bezitters krijgen een speciale “Prepare To Die Edition” die is voorzien van extra content. Om precies te zijn: een nieuw hoofdstuk genaamd Artorias of the Abyss. Verwacht nieuwe locaties, nieuwe vijanden, nieuwe wapens en nieuwe eindbazen. Je kunt er een paar bekijken in de onderstaande trailer. (Ik vraag me of het feit dat Namco-Bandai de uitbreiding beschrijft als een “hoofdstuk” betekent Artorias of the Abyss ook als DLC naar de spelcomputers komt). Geduld is wel een schone zaak, want de pc-versie van Dark Souls staat pas gepland voor 24 augustus.

Het slechte nieuws is dat Dark Souls op de pc gebruik maakt van Games For Windows Live. Ik als verstokte console-gamer ben geen ervaringsdeskundige, maar als ik de duizenden boze reacties mag geloven is dat inderdaad slecht nieuws. GFWL is ooit bedacht om de Xbox Live-ervaring (achievements en een makkelijke manier om met online vrienden af te spreken (en de ultieme kopieerbeveiliging)) naar de pc te brengen, maar in de praktijk is het een onhandig programma dat gebruikers voortdurend vraagt opnieuw in te loggen (wat vaak ook niet in één poging lukt) en dat zichzelf op de meest onmogelijke momenten wil updaten. Gelukkig is er inmiddels ook alweer een nieuwe petitie gestart waarin Namco-Bandai wordt gevraagd om Games For Windows Live niet te gebruiken. Op het moment van schrijven hebben al 13.470 boze gamers hun handtekening gezet.


Kijken op YouTube

Wow. Van die trailer krijg ik zin om Dark Souls zelf ook weer op te pakken. Als ik het mij goed herinner had ik hem tijdelijk opzij gelegd omdat er binnen een maand 3 of 4 andere onmisbare spellen uitkwamen. Misschien moet ik dit weekeinde eens kijken waar ik ook alweer gebleven was.

[g.forum]

Lees ook:Extra content pc-versie Dark Souls ook naar Xbox 360/PlayStation 3
Lees ook:Dark Souls geeft zijn DLC niet zomaar prijs
Lees ook:Eerste trailer Dark Souls III
Lees ook:Zijn dit de eerste screenshots van Dark Souls 3?
Lees ook:Dark Souls 2 aangekondigd + trailer

3 reacties op “Dark Souls komt naar de pc met nieuwe locaties + eindbazen

  1. Gulzt

    Breng het dan inderdaad naar Steam, of sluit een deal met Blizzard om het op B.net te krijgen :)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Berend Jan

    Gfwl is erg naar inderdaad, het vertraagd je pc verschrikkelijk.
    .
    Het ergste is een steam game met gfwl.
    .
    Eerst steam opstarten, daarna inloggen en gfwl updaten via een ingewikkeld systeem en dan weer opnieuw opstarten en weer in steam inloggen enz enz enz…
    .
    Nou ja daar komt wel een crack voor op de pc.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Gulzt

    Herinnert me er aan dat ik deze game helemaal niet heb uitgespeeld!! En ik zat er nog wel zo héérlijk in. Maar toen herondekte ik starcraft weer..
    En over een maandje Diablo III, ‘t zijn echt gouden tijden voor de gamer.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.