Eerste trailer Epic Mickey 2 + 3DS-versie officieel aangekondigd


Hé kijk, de eerste trailer van Epic Mickey 2. Helaas nog zonder gezongen musical-liedjes. Ik weet ook niet waarom de belangrijkste nieuwe toevoeging niet in de trailer zit, maar voorlopig ziet Epic Mickey 2 er dus uit als Epic Mickey 1 met mooiere graphics en multiplayer. Het voelt als een spel waar ik enthousiast over zou moeten zijn – want ik hou van platformspellen en tot op zekere hoogte ook van Disney – maar er zit weinig in deze trailer waar ik echt blij van wordt. Het ziet er allemaal net iets te braaf uit en ik vind het jammer dat de verf zich op de PS3/Xbox 360 nog steeds niet gedraagt als echte verf. Het lijkt meer een magische laserstraal waar gebouwen van tevoorschijn floepen.

Waar ik wel meteen enthousiast van werd is het nieuws dat Mickey & Oswald ook naar de 3DS komen. Details zijn nog niet bekend, behalve dan dat Epic Mickey: Power of Illusion wordt ontwikkeld door Dreamrift – de studio achter Henry Hatsworth en het Puzzelavontuur (misschien wel het beste platformspel op de Nintendo DS) en Monster Tale (ook erg goed, maar niet zo speciaal als Hatsworth). Dit wordt ongetwijfeld Dreamrift’s populairste en bestverkopende spel tot nu toe, dus ik hoop maar dat hun magie ook werkt op de 3DS. Als Power of Illusion dan ook nog een 2D platformspel wordt met Hatsworth-achtige spelmechanismes ben ik helemaal gelukkig.

Op de foto: een van de speciale Nunchuk-controllers die Junction Point ontwikkelt voor de Wii-versie van Epic Mickey 2. Er zit een lampje ingebouwd waardoor de verf echt oplicht.

Edit: Hm okee, in het langere gameplayfilmpje onderaan (met dank aan Inno Vation!) zitten toch wel veel leuke details. Mooie kleurrijke omgevingen, de dansende bezems uit Fantasia en een 2D ren-en-spring level. Ik begin voorzichtig optimistisch te worden! (Wel teleurstellend dat Mickey op 0:53 paar seconden onzichtbaar wordt achter een obstakel. Ik dacht dat een speciaal team de afgelopen 3 jaar non-stop aan de camera had gewerkt?)


Kijken op YouTube


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Screenshot: Epic Mickey op de 3DS wordt een ouderwets platformspel
Lees ook:Kijk dit: Epic Mickey, Power of Illusion in beweging (3DS)
Lees ook:Epic Mickey: Power of Illusion (3DS) één minuut in actie
Lees ook:Epic Mickey 2 wordt een interactieve musical
Lees ook:Disney vraagt: welke Epic Mickey-hoes is mooier?

2 reacties op “Eerste trailer Epic Mickey 2 + 3DS-versie officieel aangekondigd

  1. Inno Vation

    Het doet mij deugd dat de Wii hier de lead platform is. Met andere woorden, de game wordt geoptimaliseerd voor de Wii en daarna gepoort naar Xbox 360 en PS3. Junction Point Studios (van de originele Epic Mickey) doet de Wii versie en Blitz Games Studios neemt de Xbox en PS3 versies onder handen.
    Grote kans dat de Wii versie van Epic Mickey 2 dan ook het lekkerste speelt.
    .
    Warren Spector heeft ook aangegeven graag een HD-overzetting te willen maken van de originele Epic Mickey.

      /   Beantwoorden  / 
  2. The Dude

    Die laatste 30 seconden van het gameplay-filmpje zien er qua sfeer wel heel vet uit.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.