Epic Mickey 2 wordt een interactieve musical


Epic Mickey krijgt een vervolg. Deel één viel niet bij iedereen even goed in de smaak, maar met Epic Mickey 2: The Power of Two hoopt regisseur Warren Spector alle problemen van dat Wii-spel op te lossen. In het bijzonder de camera, waar volgens Spector een gespecialiseerd team al sinds de release van Epic Mickey mee bezig is. In The Power of Two dus geen blinde sprongen meer, maar een intelligente camera die altijd automatisch precies filmt wat je wilt zien. Spector: “Our goal is that you will not have to touch the manual camera controls even once.”

Epic Mickey 2 speelt zich opnieuw in de Wasteland, waar Mickey nog steeds de omgeving kan veranderen met zijn magische kwast en verfverdunner. De interessantste toevoeging is volgens Warren Spector het gebruik van muziek. Mickey en Oswald kunnen deze keer niet alleen praten, ze zullen ook regelmatig liedjes zingen – net als in een klassieke Disney-tekenfilm. Het persbericht omschrijft Epic Mickey 2 als een echte musical en benadrukt ook dat de liedjes braver of ondeugender worden, afhankelijk van hoe spelers zich in het spel gedragen. Eindelijk een reden om die suffe “morele keuzes” (die in de meeste spellen nauwelijks een merkbaar effect hebben) serieus te nemen.

Andere nieuwtjes zijn een “drop-in, drop-out” co-op multiplayer stand voor twee spelers, en natuurlijk het feit dat Epic Mickey 2 deze keer ook voor de PlayStation 3 en Xbox 360 verschijnt. (Er gaan geruchten over een aangepaste versie voor de Nintendo 3DS die Epic Mickey: Power of Illusion zou heten, maar dat is nog niet officieel bevestigd).

Het onderstaande filmpje heeft helemaal niets met Epic Mickey te maken, maar is wel het leukste (en eigenlijk ook het enige) musical-nummer dat ik ken uit een computerspel. Als Mickey’s liedjes net zo leuk zijn als dit eindbaasgevecht in Conker’s Bad Furday, dan komt het helemaal goed met Epic Mickey 2.


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Epic Mickey wordt geen gewone Disney-game
Lees ook:Mickey’s oren en de 2D platformlevels van Epic Mickey
Lees ook:Kijken: Epic Mickey’s enge openingsfilmpje
Lees ook:Wii RPG ‘Epic Mickey’ stap voor stap onthuld
Lees ook:En zo ziet Disney’s Epic Mickey eruit

3 reacties op “Epic Mickey 2 wordt een interactieve musical

  1. The Dude

    Geef mij maar Mario Galaxy met een vrolijk Mickey Mouse sausje er overheen en ik koop hem direct; de Epic-insteek met een in verval geraakt universum spreekt mij totaal niet aan. Ik wil best xylofoon spelen op een paar koeietanden of aan een kat z’n staart trekken, maar ‘darker’ dan dat hoeft Mickey voor mij niet te worden :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.