Eindeloos knallen in Retro City Rampage’s Arcade Mode


Trailer van de Arcade Mode in Retro City Rampage. Ik weet niet of dit als grap is bedoeld (in zo’n korte trailer is Arcade Mode nauwelijks te onderscheiden van het reguliere spel), maar het is goed dat deze speelstand nog eens extra wordt belicht. In Arcade Mode is de verhaallijn uitgeschakeld en speel je puur voor de punten. Er zijn geen missies en de hele stad verandert min of meer in een grote schietgallerij. Veroorzaak zoveel mogelijk chaos voor score multipliers, verdien medailles en vergelijk je high score (in de XBLA-versie) met je online vrienden.

Arcade Mode lijkt verdacht veel op de manier ik – en velen met mij – de meeste sandbox-spellen toch al spelen. Slim dat een ontwikkelaar daar eindelijk op inhaakt met een officiële speelstand.

Het tweede filmpje dook deze week ook voor het eerst op: bewegende beelden van Grand Theftendo – de voorloper van Retro City Rampage die draaide op authentieke NES hardware. Het spel was toen nog een serieuze GTA-kloon zonder alle Turtles/Ghostbusters/Super Mario/Back To The Future-invloeden. Leuk om een keer gezien te hebben, maar we mogen blij zijn dat Brian Provinciano later ambitieuzer werd.

Nu alleen nog een releasedatum. Retro City Rampage staat officieel nog steeds op “coming to Xbox LIVE Arcade and WiiWare in 2011″, maar we zijn alweer bijna halverwege het jaar. Waar zit het oponthoud?


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Kijken: eerste trailer Retro City Rampage
Lees ook:Aan de politie ontsnappen met een Warp Pipe in Retro City Rampage
Lees ook:Bombs are set up in the lake. Find entrance. You have my support.
Lees ook:Retro City Rampage nu uit voor pc, later deze maand voor PS3/Vita
Lees ook:Retro City Rampage eerst naar XBLA, dan pas naar WiiWare

3 reacties op “Eindeloos knallen in Retro City Rampage’s Arcade Mode

  1. Berend Jan

    Hij gaat eerder op Xbox live arcade verschijnen en dus in the summer of arcade over een maandje of 2 moet hij dus uitkomen…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Kikujiro

    Komt dit spel echt uit op WiiWare? (vraag me dat af na het Super Meat Boy debacle).

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Die Brian houdt vol dat Wii-bezitters zich geen zorgen hoeven maken. Het officiële antwoord is dus nog steeds ja… maar net als jij ben ik er ook niet helemaal gerust op. Er zijn wel erg veel parrallen met de geschiedenis van Meat Boy. Hopen dat er deze keer geen technische problemen worden verzwegen!
      .
      En de Summer of Arcade had ik nog niet aan gedacht. Dat zou goed kunnen inderdaad. Dit spel lijkt me zeker een geschikte kandidaat.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.