Retro City Rampage nu uit voor pc, later deze maand voor PS3/Vita


“Retro City Rampage is finally launching October 9th on PS3 and PS Vita in North America and on PC / Steam / GOG worldwide. The European PS3 and PS Vita releases will follow later this month, with the other platforms 99.9% ready to go and to follow ASAP.”

Kun je het geloven? Na drie frustrerende jaren waarin de releasedatum alsmaar vooruit werd geschoven, is Retro City Rampage sinds vandaag gewoon te koop. Althans, de pc-versie die nu beschikbaar is op Steam. Later deze maand verschijnt het spel ook voor PlayStation 3 en Vita, en de andere versies (Xbox Live Arcade en WiiWare) volgen zo snel mogelijk. Voor alle duidelijkheid: dat betekent dat al het werk is gedaan. Het spel is klaar en de teksten zijn vertaald in alle verplichte talen. We hoeven nu alleen nog maar te wachten totdat Nintendo, Microsoft en SCEE klaar zijn met hun certificatie processen.

Inmiddels hoef ik hopelijk niet meer uit te leggen wat Retro City Rampage precies is (denk: de gameplay van Grand Theft Auto, 8-bit graphics en honderden verwijzingen naar bekende en obscure retro-spellen). Hieronder volgt nog één laatste trailer waarin vooral die knipoogjes naar andere spellen in beeld komen. Het zijn er te veel om ze allemaal op te noemen, maar let in ieder geval op het Paper Boy-level, op het gevecht met Dr. Robotnik, op Donkey Kong als voertuig en op de bonuslevels met gastoptredens van andere indie-helden (Meat Boy, Ms. ‘Splosion Man, Commander Video). De volgende keer dat ik over Retro City Rampage schrijf heb ik het hopelijk zelf gespeeld!

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Aan de politie ontsnappen met een Warp Pipe in Retro City Rampage
Lees ook:Retro City Rampage ook naar PS3, Vita en pc
Lees ook:Kijken: eerste trailer Retro City Rampage
Lees ook:Bombs are set up in the lake. Find entrance. You have my support.
Lees ook:Maar weer eens een trailer voor Retro City Rampage

Eén reactie op “Retro City Rampage nu uit voor pc, later deze maand voor PS3/Vita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.