Arkedo en Pastagames presenteren PIXEL!


Mijn belangstelling was tijdelijk weggezakt toen Arkedo Series 02 – SWAP! gewoon een Bejeweled-kloon bleek te zijn, maar met de eerste screenshots van Arkedo Series 03 – PIXEL! ben ik weer helemaal bij de les. Waar ging dit ook alweer over? Arkedo, de Franse ontwikkelaar van Big Bang Mini, heeft even genoeg van de door R4-flashkaartjes geplaagde Nintendo DS. Om toch hun creativiteit kwijt te kunnen maakt de vier-mans-studio nu iedere maand een simpel spelletje voor Xbox Live Indie Games (voorheen Xbox Live Community Games). De eerste heette Arkedo Series 01 – JUMP!, een heerlijk ouderwetse platformgame. De tweede was dus een match-3 puzzelgame en nu slaat Arkedo terug met opnieuw een 2D platformspel. Al heeft PIXEL! ook een unieke gimmick waarvan ik de omschrijving nog niet helemaal begrijp: ‘zoom in pixels to find the way out.’ Klinkt intrigerend. GameSetWatch kwam erachter dat het concept is bedacht door Maestro!-ontwikkelaar Pastagames (met wie Arkedo een kantoor deelt), dus dan moet het haast wel leuk zijn. Grafisch is dit mijn favoriete spel uit de serie tot nu toe. De screenshots lijken wel afkomstig uit een alternatief universum waar de eerste GameBoy geen groen/zwart scherm had, maar een interessante mix van blauw en lichtgevend wit.


Het concept was blijkbaar wel iets te ambitieus voor Arkedo’s strakke maandelijkse schema. De release van PIXEL! is een paar weken uitgesteld om het spel verder te polijsten. Maakt niet uit, “iets meer dan een maand,” is nog steeds ongehoord snel.

Maar Xbox 360-bezitters, help mij eens: is de Xbox Live Indie Games-service nu wel of niet beschikbaar in Europa? Microsoft’s Nederlandse Xbox-site rept met geen woord over de alternatieve spelletjes, maar volgens Wikipedia is het programma inmiddels wel uitbreid naar West-Europa. (When the program moved out of beta phase, which was limited to the United States, and into wide distribution, covering both North America and Western Europe). Het zou toch raar zijn als Arkedo haar eigen spelletjes niet eens kan kopen.

[g.forum]

Lees ook:Arkedo Series mogelijk/misschien/hopelijk ook naar andere platforms
Lees ook:Arkedo Series verhuist naar XBLA/PSN
Lees ook:Arkedo Series – 03 PIXEL! in beweging
Lees ook:Arkedo Series: 01 – JUMP eindelijk (al drie weken) beschikbaar voor PS3
Lees ook:Pix’n Love Rush wordt een PlayStation Mini

0 reacties op “Arkedo en Pastagames presenteren PIXEL!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.