Big Bang Mini-ontwikkelaar maakt toffe platformgame voor Xbox Live Indie Games


01 JUMP! van Arkedo. Deze kleine Franse ontwikkelaar maakte hiervoor twee spellen voor de DS, Nervous Brickdown en Big Bang Mini, maar dat beviel blijkbaar niet zo goed (de Arkedo website suggereert dat ze van de DS zijn afgestapt omdat teveel mensen hun spellen illegaal downloadden – shame on you als jij er één van bent). Het plan is nu om een serie experimentele spelletjes uit te geven op Xbox Live Indie Games waarvan 01 JUMP! de eerste is. Arkedo gunt zichzelf maximaal 30 dagen voor iedere aflevering en voor de komende vijf maanden staan dus vijf nieuwe spellen gepland. In het persbericht leggen ze uit: “The concept is very simple (hey, we’re French): we want to make a new game each month. This will allow us to experiment quite a lot and focus on bite-sized gaming, which is basically heaven to us.”

Good for them, maar het nadeel voor ons is dat Microsoft’s Live Indie Games-service niet beschikbaar is in Europa. En dat terwijl 01 JUMP! er echt heel goed uitziet. Een simpel (maar moeilijk!) platformspelletje met leuke retro-graphics. Hopelijk wordt de serie zo succesvol dat alle aflevering na afloop gebundeld kunnen worden om ze ook op andere platforms uit te geven.

[games.blog forum]

Lees ook:Arkedo Series mogelijk/misschien/hopelijk ook naar andere platforms
Lees ook:Arkedo Series verhuist naar XBLA/PSN
Lees ook:Arkedo Series: 01 – JUMP eindelijk (al drie weken) beschikbaar voor PS3
Lees ook:Arkedo en Pastagames presenteren PIXEL!
Lees ook:Arkedo Series – 03 PIXEL! in beweging

Eén reactie op “Big Bang Mini-ontwikkelaar maakt toffe platformgame voor Xbox Live Indie Games

  1. Kikujiro

    Dus de spellen die genoemde Franse ontwikkelaar maakt, zijn in hun eigen land (en de rest van Europa) niet eens te spelen… vreemd.

    Big Bang Mini was best wel een leuk spelletje. Ik heb ooit eens de demo uit het Nintendo-kanaal op de Wii gedownload naar de DS.

    Ik vraag me wel af of dit spel massaal gedownload is. Zo’n bekende titel is het nu ook weer niet.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.