Volgende generatie spelcomputers nog ver weg


Interessant leesvoer op de site van Edge: voorgaande generaties spelcomputers gingen zelden langer mee dan vijf jaar, dus waarom hebben we anno 2009 nog helemaal niets gehoord over de opvolgers van onze huidige consoles? (Het artikel stamt nog van vóór de E3, maar de schrijver heeft gelijk gekregen; Microsoft, Sony en Nintendo hebben inderdaad geen nieuwe hardware getoond). Nu moet ik zeggen dat spelcomputers mij persoonlijk niet lang genoeg kunnen meegaan, ik hoopte dus vooral te lezen dat mijn Wii en PS3 nog jarenlang meekunnen. En de industry watchers stelden me niet teleur. Mensen als Michael Pachter en de grote bazen van EA, Activision en Ubsisoft voorspellen allemaal dat Microsoft en Sony nog lang niet toe zijn aan nieuwe hardware. “No chance in hell” dat er voor 2012 of 2013 een nieuwe PlayStation uitkomt, aldus Pachter. De enige fabrikant die het zich volgens hem zou kunnen veroorloven is Nintendo, maar een ‘Wii HD’ zou qua hardware hooguit worden gelijkgetrokken met de PS3 en de 360 (zodat alle Call of Duty’s, Guitar Hero’s en GTA’s rechtstreeks geport kunnen worden), waardoor het voor spellenmakers nóg minder aantrekkelijk wordt om al aan de volgende generatie te denken. Nee, die PlayStation 3 van mij hoeft nog lang niet met pensioen.

[games.blog forum]

Lees ook:Pachter voorspelt groot Europees succes voor PS3. En een prijsdaling
Lees ook:Microsoft wil helft van Xbox360-bezitters online krijgen
Lees ook:Xbox360 krachtiger dan Playstation 3, aldus Microsoft
Lees ook:President van Namco Bandai: PS3 release in de lente onmogelijk
Lees ook:Edge verwacht in 2012 een nieuwe generatie spelcomputers

9 reacties op “Volgende generatie spelcomputers nog ver weg

  1. Shitbull55

    Nintendo: Niet met deze verkoopcijfers
    Sony: Niet zolang de PS2 wereldwijd bijna nog beter verkoopt…
    Microsoft: Gaat zwaar op Natal inzetten…

    Op zich hoef je geen analist te zijn om dit soort zaken te voorspellen toch? :-)

    Ik moet bij dit soort berichten altijd denken aan die chimpansee die meer winst maakte dan de effectenhandelaars :-)
    http://www.trouw.nl/krantenarchief/1993/09/09/2684228/Chimpansee_doet_het_beter_dan_effectenmakelaars.html

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Lol, wat een geweldig nieuwsbericht. :D Misschien moet ik ook maar gaan speculeren. Ik heb er ongeveer evenveel verstand van als die aap, gok ik.
      .
      In Japan beginnen de Wii-verkopen wel wat in te zakken trouwens. Nintendo staat nog steeds ruimschoots bovenaan, het gaat alleen niet meer zo explosief als in het begin. Maar ik betwijfel ook of ze er dan meteen een nieuwe console tegenaan moeten gooien. Een paar frisse kleurtjes en een prijsverlaging doen vast ook al wonderen.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Bouncing Ball

    Ik ben als main-pc player gewend aan constante upgrades. En daar steekt al een hoop meer geld in dan in het vervangen van een console elke 4 a 5 jaar.

    Ik ben dus een beetje het tegenovergestelde, ik zie veel liever zo snel mogelijk een nieuwe console met nieuwe hardware voor mooiere spellen.
    De xbox360 is al wel een poosje spellen aan het inkorten(of workarounds) vanwege zijn hardware. Crysis 2 zou blijkbaar de PS3 al max trekken (nu al) en de wii…. Zonder het fit/family ding en nog even nintendo’s naam is die ook niks meer.

    Ik krijg tijdens een E3 te horen dat we deze kwaliteit nog lang moeten aanhouden (Terwijl mijn pc nu al dingen laat zien waar een PS3 alleen maar van kan dromen.)
    En wat krijgen we daar voor in de ruil. Een systeem waar we met onze armen rond kunnen gaan zwiepen!

    Kortom, dit nieuws is niet voor iedereen hetzelfde :p

      /   Beantwoorden  / 
    1. Gulzt

      Zoals een wijs man ooit sprak: Graphics don’t make the game..

        /   Beantwoorden  / 
      1. Bouncing Ball

        Verscheelt per persoon. Ik wil graag een combinatie van alles. Dat is dus inclusief mooie graphics. En fijne besturing, die overigens ook per persoon scheelt. Mijn wii loopt stof te happen, niet alleen vanwege de graphics, maar omdat ik de besturing uiteindelijk niet eens fijn vind.

        Ach, daar ik toch voornamelijk een pc-player ben, maakt het niet veel uit voor mij. Ik ben alleen ook een microsoftfanboy en ben bang dat project natal toch verkeerd gaat vallen..

          /   Beantwoorden  / 
  3. Erik

    Ach ja, het mooie is (zoals Edge ook al opmerkt) dat wij er toch geen enkele invloed op kunnen uitoefenen. Fanatieke gamesites-bezoekende spelers zijn maar zo’n klein deel van de doelgroep dat onze wensen nauwelijks worden meegenomen in Sony’s, Microsoft’s of Nintendo’s beslissingen. We kunnen het dus rustig met elkaar oneens zijn, uiteindelijk kunnen we allemaal alleen maar afwachten. ;)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Bouncing Ball

      Dat zou pas echt erg zijn, als we niet eens meer met elkaar oneens kunnen zijn.. Of ze nu luisteren of niet ;)

        /   Beantwoorden  / 
  4. Gulzt

    Haha, ik ben het ook erg graag met je oneens! Al snap ik je punt. Ik vind graphics ook zeker belangrijk, heerlijk om af en toe te kwijlen achter je console. Maar eerlijk is eerlijk, ik spendeer het meeste tijd met Söldner X (die net zo goed in 8bit graphics had kunnen zijn) en ik heb Starcraft 1 zeker 6 jaar gespeeld.. die graphics vind ik nog steeds prima, het blijft een geniaal spel voor mij.

    Dus ondanks dat ik erg blij wordt van al die mooie graphics (Uncharted 2, Assassins Creed 2) speel ik toch het meest games waarbij de graphics niet al te bijzonder zijn.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Bouncing Ball

      Ow, maar ik ook…

      Nu speel ik momenteel dan redelijk nieuwe spellen, maar ik ben jarenlang counterstriker geweest en heb met veel plezier lang achter red alert 2 gezeten. Zelfs nog ver na generals.

      En mijn wii wordt momenteel gebruikt voornamelijk voor retro en wiiware (Het enige waar mijn wii nog wel goed voor is :p)

      Maar dat zegt niks over wat ik zoek in mijn spellen. Die spellen speelde ik op besturing, assasins creed speelde ik op graphics en ik speel af en toe nog steeds Star Wars Knights of the old republic. Die moet ik wel spelen op verhaal want beide graphics en controls zijn iet echt super.
      Oftewel, als een spel een deel mist, is hij niet meteen afgeschreven.

      Maar, met wipeout als perfect voorbeeld, sommige games zijn wel minder boeiend vanwege de graphics en kunnen met opgepoetste graphics opeens weer boeiend zijn. En zo ook met sequels.
      Kortom, nog steeds is alles belangrijk, de combinatie.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.