Geen Wii’s voor Gameshop


Het is een beetje een gewaagde uitspraak, maar vergeleken met concurrenten Sony en Microsoft heb ik vaak de indruk dat Nintendo de fanatiekste fans heeft. Of het nu komt omdat het bedrijf de afgelopen 10 jaar enigszins in een underdog positie terecht is gekomen of omdat mensen met Nintendo-consoles vaker dezelfde (door Nintendo gemaakte) games spelen, eenmaal gekozen voor Nintendo nemen deze mensen hun keuze serieus. Het wij-gevoel is groot, terwijl de spellenplank van Playstation- of Xbox-bezitters onderling zo van elkaar kunnen verschillen dat "het Playstation gevoel" misschien wat minder duidelijk te omschrijven valt.

Ironisch dan dat juist Nintendo met de Wii zo rigoreus voor de casual gamers kiest. Als we Gameshop mogen geloven zelfs ten koste van de echte gamesfanaten.
De Haagse winkelketen (3 filialen) laat op haar website weten dat zij de Nintendo Wii niet in hun assortiment zullen opnemen aangezien Nintendo er naar hun zin niet voldoende kan leveren. Toch tekorten dus. Blijkbaar hadden 401 mensen een Wii gereserveerd bij Gameshop terwijl nu blijkt dat Nintendo er maar 10 (!) daadwerkelijk kan leveren. Niet per filiaal, maar 10 voor alledrie de vestigingen.

Pijnlijk omdat Nintendo oorspronkelijk beloofde dat "er ruim voldoende Nintendo Wii’s geleverd zullen worden en dat er geen sprake zou zijn van tekorten, zoals dat bij de Xbox 360, PSP en de PS3 het geval was. We konden voldoende consoles bestellen, en zouden al onze klanten kunnen voorzien." Om dan een week van tevoren aan te kondigen dat het er uiteindelijk slechts 10 zullen worden is inderdaad niet erg netjes.

Maar waar Gameshop zich nu echt kwaad om maakt is dat Nintendo, volgens Gameshop, wél ruim voldoende gaat leveren aan grote winkelketens als Bart Smit en Media Markt, zodat vooral casual gamers die nu misschien nog niet eens weten wat een Wii is er volgende week één aan kunnen schaffen. "De gamesspeciaalzaken worden volkomen genegeerd. Terwijl juist bij de gamesspeciaalzaken de echte gamesfanaten komen, die al maanden van te voren nieuwe consoles en games reserveren."

Reden genoeg voor deze winkel om dan maar helemaal niets meer met de Wii te doen. Gameshop is boos. Het is altijd moeilijk om bij een dergelijk verhaal waar je maar één kant van het verhaal hoort te bepalen wie er gelijk heeft en wie niet, maar we zullen het volgende week vrijdag dan wel merken. Wanneer Media Markt echt een paar honderd Wii’s mag verkopen, heeft Nintendo Gameshop inderdaad oneerlijk behandeld. Sony en Microsoft deden dat beter:

"Bij de Xbox 360 lancering waren er ook grote tekorten in Nederland. Dit gold ook voor lancering van de PSP. Wij hadden destijds ook meer dan 200 reserveringen voor de Xbox 360 en meer dan 300 voor de PSP. Ondanks de grote tekorten, gaven Microsoft en Sony voorrang aan klanten die al maanden van te voren een reservering hadden geplaatst en er dus lang naar uitkeken. Zij hebben ons toen ook voorzien in voldoende voorraad op de lanceerdag."

Bron: Gameshop

Zie ook:
- Verschillen in stroomverbruik PS3/Xbox360/Wii
- Heroes wordt No More Heroes
- Analoge schouderknoppen op Classic Controller
- Trauma Center: Second Opinion – een botbreuk herstellen
- Wii have a problem
- Een soort Smash Bros. Brawl update
- Nintendo’s eigen 2007 line-up voor Wii

Lees ook:Xbox360 misschien al weer sneller te koop dan iedereen denkt.
Lees ook:Xbox360 schaarste voorbij
Lees ook:Japan moet ook aan de Xbox.
Lees ook:Guitar Hero III kan óók niet aan vraag voldoen
Lees ook:Microsoft betaalt 50 miljoen dollar voor exclusieve GTA IV downloads

9 reacties op “Geen Wii’s voor Gameshop

  1. Jempen

    Ik heb vernomen van een Bart Smit medewerker dat de games al binnen zijn bij de vestigingen. De Wii’s daarintegen nog niet, waarschijnlijk volgende week dus.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Joris Bos

    Ze denken 600 Wii’s te ontvangen? Hoe groot is gameshop? 3 zaken in Den Haag.. En ze willen 600 Wii’s! Naief zeg ik je!

    Nintendo kijkt niet naar het aantal reserveringen maar naar de ‘omvang’ van de zaak. Wel zo logisch.

      /   Beantwoorden  / 
  3. !nsane

    ik heb daar gereserveerd tesamen met 400 anderen. dus zo naief zijn ze niet.
    Er zijn daar 400 reserveringen gedaan, dus hebben ze 200 extra voor de klanten de niet hebben gereserveerd.
    Ze waren trouwens ook tevreden geweest met 100 of 200 consoles, maar krijgen er maar 10, dat is 3 per filiaal, en waarschijnlijk zijn die nog door de werknemers gereserveerd ook.

      /   Beantwoorden  / 
  4. erik

    “Nintendo kijkt niet naar het aantal reserveringen maar naar de ‘omvang’ van de zaak. Wel zo logisch.”

    Tja. Het is maar hoe je het bekijkt. Ik zou het opzich ook niet zo onlogisch vinden om in de eerste plaats zoveel mogelijk preorders proberen uit te voeren. En ik denk dat er maar weinig speelgoedwinkels of mediamarkten zijn die 400 preorders hebben staan.

    Het gaat allemaal weer zo vaag bij Nintendo. Bij de PSP en de Xbox360 wist je dat er gigantische tekorten zouden zijn, en Sony en Microsoft deden daar ook niet moeilijk over, gaven dat gewoon toe. Het enige dat je nu van Nintendo hoort is dat er niets aan de hand is, terwijl er allerlei andere verhalen de ronde doen.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Michael

    Ik heb lekker geluk!

    Want i kheb een Gameshop,EN een bartsmit, EN een intertoys! YES!

      /   Beantwoorden  / 
  6. Lottie

    Tja, lullig dan. Maar ik heb hem gelukkig bij de Bart Smit gereseveerd, ik hoop dat ik hem krijg!

      /   Beantwoorden  / 
  7. Brian

    Dat is wel gezeik van hun! Probeer zelf maar is een product binnen een paar maanden 400 per winkel te geven in heel nederland. Slaat nergens op.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Wisse

    Wat een onzin… Ik snap dat Gameshop boos is… Maar om net die tien mensen die bovenaan stonden (en daar dus voor gevochten hebben) te laten stikken… Vind ik slordig…

      /   Beantwoorden  / 
  9. digibeast

    als ze nu ook eens lieten weten hoeveel reserveringen media markt wel niet had, en hoelang die vantevoren hadden gereserveerd, ik denk dat dan de aap wel uit de mouw komt (of het lijk uit de kast :P )

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.