Nintendo’s spellen voor de Revolution

Niet IGN, niet een hip officieel tijdschrift, zelfs niet games.blog.nl, maar uitgerekend National Geographics Kids Magazine is door Nintendo uitgenodigd om als allereerste op de Revolution te komen spelen.

Als allereerste? Nou ja, andere mensen mochten al eerder een paar zeer beperkte demo’s uitproberen met de nieuwe controller. Maar dit magazine mocht voor het eerst echte games spelen met het nieuwe apparaat. En dan blijkt meteen wat het nadeel is als je een stelletje amateurs (ja sorry National Geographic, maar zo is het nu eenmaal) op zo’n belangrijke missie af stuurt. Ze geven precies de verkeerde details, en alle nieuwe onthullingen zijn zo vaag dat we eigenlijk nog niks weten. Frustrerend!
Zo geven ze aan dat ze een paar "oude favorieten" hebben mogen spelen. Bedoelen ze gamecube-spellen die zijn aangepast aan de nieuwe controller? Bedoelen ze nieuwe Revolution afleveringen van bekende series? Geen idee.

Ook heeft Nintendo nog gezegd dat de Revolution definitief dit jaar uitkomt. Fantastisch nieuws natuurlijk. Maar bedoelen ze wereldwijd, of alleen in Japan? Dat is de National Geographic even vergeten te vragen. Niet dat Nintendo er antwoord op zou hebben gegeven, maar ze hadden het toch tenminste kunnen vragen!

Over The Legend of Zelda (Wind Waker? Twilight Princess? Een hele nieuwe Zelda? Niemand die het weet) schrijven ze: "Zwaai de controller in het rond om met je zwaard te hakken. Pak er een tweede controller bij en gebruik die als schild! Tijdens het vissen (ah, Wind Waker valt dus in ieder geval af, ook al drukt het magazine daar wel een plaatje van af) kun je de controller zelfs gebruiken om je hengel uit te werpen!"

Een ander spel dat ze mochten spelen is Super Smash Bros: "Elke keer dat je slaat terwijl je een controller vasthoudt, doet je personage op het scherm hetzelfde. De controller begint te trillen als je iemand raakt." Dat lijkt me erg vermoeiend. Twee mensen die een potje Smash Bros spelen zitten straks dus voor het scherm terwijl ze driftig in de lucht boksen? Heel… apart.

Tenslotte mocht de National Geographic Kids ook nog Donkey Konga spelen. Waarbij twee Revolution controllers gebruikt konden worden als virtuele drumstokjes. Telkens als je ze op je zogenaamde drumstel sloeg hoorde je de drums roffelen. Leuk! "Andere spelers konden meeswingen door met de controllers te schudden als maracas of een tamboerijn." Ik heb Donkey Konga zelf niet, maar dat laatste is volgens mij een functie die niet in het Gamecube spel zat. Kan iemand dat bevestigen? Dat zou betekenen dat we definitief te maken hebben met een nieuwe versie van Donkey Konga voor de Revolution!

Bron: Joystiq

Zie ook:
Virtual reality op de Revolution?
Alles of niets voor de Revolution
Hoe bevalt de Revolution controller?
Playstation 3 en Revolution pas eind 2006

Lees ook:Nintendo ontkent geruchten… voor zoveelste keer
Lees ook:Zelda ook met Revolution controller te spelen
Lees ook:Revolution games werken niet met de Gamecube controller
Lees ook:Revolution Light Sabre gevecht
Lees ook:Donkey Kong Revolution ontwikkeld door het Jungle Beat team

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.