Virtual reality op de Revolution?

Intrigerende titel heeft deze tekst he? Als ik hier mijn stukjes zit te schrijven, staat er boven het veld waar ik de titel moet invullen dan ook daadwerkelijk "zo pakkend mogelijk!" om me aan te sporen de titels een beetje suggestief te maken. Zoals je ziet doe ik goed mijn best.

Maar wanhoop niet, ik heb die titel niet zomaar uit de lucht gegrepen. Er is daadwerkelijk een bedrijfje dat Virtual Reality brilletjes produceert. Ze heten eMagin, en ze staan op dit moment met een stand op de CES. Het interessante nieuws is dat Nintendo blijkbaar grote belangstelling voor dit brilletje heeft getoond. Ze hebben al een hele berg exemplaren opgekocht om het systeem aandachtig te bestuderen. Het lijkt een beetje kort dag om het nu nog in de Revolution te integreren. Maar misschien als aparte add-on?
eMagin zelf richt zich op dit moment nog vooral op de PC-markt, maar ze zijn ook in gesprek met alle verschillende consolemakers. Niet alleen met Nintendo dus.

Echter, het aardige van Nintendo is dat ik hen als enige spellenfabrikant wel in staat zie om dit idee daadwerkelijk te adopteren. Ze profileren zich de laatste tijd steeds nadrukkelijker als innovatief bedrijf, bij dat imago past een virtual reality bril natuurlijk uitstekend. En in samenwerking met hun nieuwe Revolution-controller zou het een hele indringende spelervaring kunnen opleveren. Dat het een risico is en dat ze maar moeten afwachten of het aanslaat lijkt Nintendo nooit bij voorbaat al af te schrikken. Integendeel eigenlijk. Nintendo heeft een lange geschiedenis als het gaat om het uitbrengen van bizarre add-ons voor hun spelcomputers. Hoe gekker hoe beter. Ze hebben al eens een loodzware Virtual Boy uitgebracht. Een klein, licht en comfortabel brilletje met superieure beeldkwaliteit lijkt de logische volgende stap. Blijkbaar is de techniek er nu ook klaar voor.

Microsoft haakt natuurlijk gelijk al af als ze horen dat het ding geen HD ondersteunt, en Sony zal ook liever wachten totdat het principe wat meer mainstream geworden is. Nee, als we dit systeem de komende jaren al op een spelcomputer kunnen aansluiten verwacht ik dat het op een Nintendo Revolution zal zijn. Om die geruchten nog wat kracht bij te zetten het volgende filmpje: filmpje. Waarin te zien valt hoe in het spel Animal Crossing: Wild World een zogenaamde ‘HMD’ te vinden is. Een Head Mounted Display dus, de technische naam voor wat wij een virtual reality brilletje noemen. Grapje van Nintendo? Of een stille hint over wat de Revolution allemaal brengen zal?

Bron: IGN
eMagin: site

Zie ook:
Geheimzinnig gedoe rondom de Revolution
Alles of niets voor de Revolution
Playstation 3 en Revolution pas eind 2006
Zelda ook met Revolution controller te spelen

Lees ook:Bekijk IDEO Labs’ verbluffende 3D immersion technology
Lees ook:Boom Blox heeft head-tracking
Lees ook:Deze man werkt aan een betaalbare Virtual Reality-bril voor gamers
Lees ook:Trailer virtual reality-spel The Gallery
Lees ook:Nintendo ontkent geruchten… voor zoveelste keer

4 reacties op “Virtual reality op de Revolution?

  1. Milo

    Nintendo is al langer bezig met dit soort dingen.
    Even een aantal suggesties op een rij:

    -Met de Gamecube hebben ze dit ook al in het geheim geprobeert.
    Maar werdt daar in een keer niks meer over gezegt.
    Aangezien net na dat de gamecube uit kwam, begonne ze met het bedenken van de revolution.
    Dit is dus goed mogelijk dat ze dat in de revolution gestopt hebben.

    -Shigeru Miyamoto heeft wel eens iets gezegt (niet zo lang geleden) over een beelden dat de kamer zou kunnen vullen.
    Hier wou die verder niks meer over zeggen.

    -Dan zegt nintendo dat er nog een geheim is buiten de controller.Later gezegt nintendo van europa ook nog eens zegt dat het een heel bizonder jaar gaat worden.

    -Iwata heeft op de E3 vorig jaar gezegt dat je bij de graphics WOW zou zeggen.

    -Er zijn ook geen beelden van een spel dan ook getoond en worden ook niet getoond.

    dus wie weet hebben ze echt een revolutie voor ons dit jaar!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Mithrandir

    Er komen echt geen VR brilletjes hoor :) Veel te duur. Zal misschien een keer een add-on worden. De WOW opmerking: Dat zegt niets. Zelda:TP laat me ook wow zeggen maar technisch is het grafisch veel zwakker.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Erik

    Dat zou je misschien 10 jaar geleden ook gezegd hebben, en toen kwamen ze toch op de markt met de virtual boy. :p

    Maar ik ben het met je eens dat dit niet dé manier wordt om op de Revolution te spelen. Die zal gewoon op een tv aangesloten worden. Als het al gebeurt is het zoals je zegt met een losse add-on, en een beperkt aantal spellen.

    Maar zelfs dat zou ik al wel erg leuk vinden. :)

      /   Beantwoorden  / 
  4. ferrari

    ferrari is cool

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.