Legend of Zelda: Majora’s Mask remake voor 3DS

majora0
Hé 3DS-bezitters. Jullie gaan de komende tijd een hoop tegenstrijdige berichten horen. Aan de ene kant van tegenstanders die beweren dat Majora’s Mask een rare Zelda-game is. Een mislukt experiment met een vervelende tijdslimiet waardoor Link steeds opnieuw dezelfde puzzels moet oplossen.

En aan de andere kant dus de voorstanders die dit een van de allerbeste Zelda’s vinden. Een uniek experiment en misschien wel de gewaagdste game die Nintendo ooit heeft gemaakt. De tijdslimiet waar tegenstanders altijd over zeuren (sorry, ik hoor bij de fans), is juist een bijzonder tijdreis-mechanisme dat Majora’s Mask een ongeëvenaarde diepgang geeft.


majora1
Vroeger kon je in één zin uitleggen hoe Majora’s Mask werkte door het spel te vergelijken met Groundhog Day, maar die film is inmiddels ook alweer 21 jaar oud. Een hele generatie Zelda-fans heeft Bill Murray’s beste film waarschijnlijk nog nooit heeft gezien. Daarom met iets meer zinnen: Majora’s Mask speelt zich af 3 dagen voor het einde van de wereld. De maan is aan het neerstorten en alle inwoners van Termina (het spel speelt zich voor de verandering niet af in Hyrule) bereiden zich voor op het naderende einde. Alleen Link kan de wereld redden, maar hij heeft meer tijd nodig.

majora2
Vlak voordat de maan neerstort speelt hij dus een melodietje op zijn ocarina, waardoor de tijd 3 dagen wordt teruggespoeld. Alle puzzels worden weer gereset en alle mensen die Link heeft ontmoet zijn hem weer vergeten. In de loop van het spel beleef je dus eindeloos vaak dezelfde 3 dagen (een dag in Majora’s Mask duurt trouwens 20 minuten, hoewel je later een trucje leert om de tijd te vertragen).

Na een tijdje weet je precies wanneer het bijvoorbeeld gaat regenen en hoe laat bepaalde personages opduiken op bepaalde plaatsen. Om een klein voorbeeld te geven (spoiler alert): op de eerste dag zie je iemand inchecken in een hotel. Nadat Link de tijd heeft teruggespoeld kan hij dus teruggaan naar dat hotel en onder de naam van die man inchecken. Voor de komende 3 dagen heb jij dan een hotelkamer en moet die arme reiziger buiten slapen.

majora3
Na het zien van de trailer heb ik superveel zin om het avontuur weer eens te herbeleven. Wat mij betreft dus fantastisch nieuws dat The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D in de lente van 2015 uitkomt voor de 3DS. Die speciale editie (alleen in Europa!) met een poster, een metalen doosje en een luxe speld ga ik ook zeker weten aanschaffen. Ik hou van deze game!

Kijken op YouTube

Neo-games.blog forum

Lees ook:Nu in het winkelkanaal: The Legend of Zelda – Majora’s Mask
Lees ook:Iwata vraagt: Legend of Zelda – Majora’s Mask 3D
Lees ook:Majora’s Mask graphics: Nintendo 64 vs. 3DS
Lees ook:Fraai Majora’s Mask animatiefilmpje
Lees ook:Dit zit in de Special Edition van Majora’s Mask 3D

6 reacties op “Legend of Zelda: Majora’s Mask remake voor 3DS

    1. Erik

      Wow inderdaad! Toen ik de trailer zag leek het alsof er niet veel was veranderd, maar als je ze zo naast elkaar zet is de nieuwe versie toch wel een stuk mooier.

      Dat rare ding dat steeds terugkeert in de trailer is trouwens een klok. Het is zo lang geleden dat ik nu niet meer precies weet hoe hij werkt, maar destijds kon ik na een paar uur rondlopen in deze wereld precies zien hoe laat het was. Zo gaaf dat Nintendo een echt werkende Hyruliaanse versie van de klok heeft uitgevonden.

        /   Beantwoorden  / 
  1. Michael khateb

    Helemaal mee eens. Voor mij was dit de allerbeste game ooit en als grote fan van de zelda serie is dit zeker een must op mijn lijstje . Voor de mensen die dit niet gespeeld hebben vindt ik dit persoonlijk zeker een echte aanrader.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Kikujiro

    Nice! Die luxe editie ga ik ook zeker kopen! Ik heb deze Zelda nog nooit gespeeld en het spel staat al jaren op mijn verlanglijstje.

      /   Beantwoorden  / 
  3. micha

    wat hebben ze ooit met de maan gedaan……

      /   Beantwoorden  / 
  4. G.Tom

    Mijn favoriete Zeldagame! Ik zat hier stiekem al op te wachten sinds Ocarina of Time 3D… en nu ga ik die limited edition ook halen ook!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.