Kijk dit: de controller van de PlayStation 4


Update: nu met een betere foto.

Weblog Destructoid heeft een foto gevonden van de Dual Shock 4-controller die vermoedelijk hoort bij Sony’s volgende spelcomputer. Het is weliswaar een prototype, maar volgens de anonieme bron van Eurogamer zit dit model al dicht tegen het uiteindelijke ontwerp aan. Wat valt op?

  • Zoals voorspeld bevat de nieuwe controller een touchpad (de glimmende zwarte rechthoek) op de plaats waar vroeger de Start- en Select-knoppen zaten. Het is een multi-touch interface zodat je hem met twee vingers tegelijk kunt bedienen. De locatie van de touchpad lijkt wat vreemd gekozen, maar misschien valt dat mee als je de controller zelf in handen hebt. De twee belangrijkste obstakels voor je duimen (de controlsticks) zien er op deze foto alvast wat platter uit.
  • Bovenop de controller zit een lichtgevende blauwe rechthoek. Officieel is daar nog niets over bekend, maar kenners verwachten dat het gaat om een geïntegreerde Move-controller. In dat geval zou een PlayStation Eye nauwkeurig alle bewegingen van de controller kunnen volgen. Headshots maken was nog nooit zo makkelijk.
  • Onder het touchpad zit iets dat verdacht veel lijkt op een luidspreker. Op de Wii hebben een paar spellen leuk gebruik gemaakt van de speaker op de controller, dus ik stel me voor dat PlayStation-ontwikkelaars er ook wel raad mee weten.
  • Als je heel goed kijkt zie je onderop de controller een mysterieuze kleine uitstulping. Eurogamer houdt het op een koptelefoonaansluiting, maar wie weet is het iets spannenders. Theorieën, iemand?

Die grote grijze kast achter de controller is trouwe een officiële Orbis development kit. (Orbis is de werktitel van de nieuwe console). De vormgeving heeft uiteraard niets te maken met de uiteindelijke look van de PlayStation 4, maar dit is het apparaat dat ontwikkelaars nu al kunnen gebruiken om spellen op te ontwikkelen.

Op 20 februari livestreamt Sony een persconferentie waar de PlayStation 4 hoogstwaarschijnlijk officieel wordt onthuld.

[g.forum]

Lees ook:En zo ziet de controller van de Ouya eruit
Lees ook:PlayStation Phone aangekondigd met bizarre reclame
Lees ook:Meer foto’s van de Revolution controller
Lees ook:Nieuwe PS3 controller getoond op E3
Lees ook:Kijk dit: indiegame Snapshot in actie op de PlayStation Vita

Eén reactie op “Kijk dit: de controller van de PlayStation 4

  1. Randolph

    Ik ben er nog niet uit. Ik wil eerst meer weten voor ik mijn oordeel vel.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.