Sony koopt cloud-gaming leverancier Gaikai


“SCE will deliver a world-class cloud-streaming service that allows users to instantly enjoy a broad array of content ranging from immersive core games with rich graphics to casual content anytime, anywhere on a variety of internet-connected devices.”

Sony kondigt aan dat het zojuist voor 380 miljoen dollar Gaikai heeft gekocht. Gaikai is (net als hun grote concurrent OnLive) gespecialiseerd in “cloud-based gaming”. Daarbij staat de computer dus op Gaikai’s hoofdkantoor en worden de spellen via het internet naar jouw pc, telefoon of spelcomputer gestreamd. Zelf dure hardware kopen is niet meer nodig; de graphics op jouw scherm zijn net zo mooi als op Gaikai’s (super)computer. Klinkt ongelooflijk, maar het werkt (afhankelijk van je internetverbinding) echt. Aanschouw het wonder zelf met de gratis demo’s op hun website.

Wat Sony precies van plan is met hun nieuwe aanwinst blijft nog even onduidelijk. Het meest voor de hand liggende antwoord is wellicht een optie om spellen en demo’s naar de PS3 en Vita te streamen, maar Sony is meer dan alleen PlayStation. Het plan zou ook kunnen zijn om spellen voortaan aan te bieden op televisies, telefoons en tablets. Of misschien wordt Gaikai over anderhalf jaar juist een integraal onderdeel van de PlayStation 4. We kunnen nu alleen maar gissen, maar duidelijk is in ieder geval dat Sony cloud-based gaming serieus neemt. Hier gaan we gegarandeerd meer over horen.

[g.forum]

Lees ook:Alles wat je moet weten over de PlayStation 4
Lees ook:Sony gaat PS3-spellen streamen met PlayStation Now
Lees ook:En zo ziet de controller van de Ouya eruit
Lees ook:Gaikai voorspelt: één fabrikant stapt uit de console race
Lees ook:PlayStation Now naar Nederland & Belgïe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.