Okami HD komt naar de PlayStation 3


Dus het volgende spel dat een High Definition re-release krijgt is Okami. Clover’s klassieke avonturenspel verschijnt later dit jaar als downloadbare titel in de PlayStation Store voor 20 euro. Ook Sony’s Move-controller wordt deze keer ondersteund. En let op: aangezien dit spel je regelmatig met een magische kwast op het scherm laat schilderen is dat daadwerkelijk een nuttige toevoeging. Okami is tot nu toe steeds geflopt (op de PlayStation 2 en op de Wii), dus hopelijk slaagt deze goedkope versie er eindelijk in om een wat groter publiek te bereiken.

Er is ook een trailer die je hieronder kunt bekijken. De opgepoetste graphics zijn uiteraard kraakhelder, al overdrijft Capcom wel een beetje met de splitscreen PS2/PS3-vergelijking in de derde minuut. Okami zag er in 2007 echt niet zó wazig uit. Het lijkt er bovendien op dat Capcom het fraaie rijstpapier-filter (waardoor het hele spel eruit zag als een echte aquareltekening) in deze versie heeft verwijderd. Zonde! Ik zou PlayStation 3-bezitters die nog gamen op een ouderwetse niet-HD televisie bijna aanraden om een exemplaar van de PS2-versie op te sporen.

Alle andere gamers die Okami tijdens de vorige generatie spelcomputers hebben overgeslagen moeten deze laatste kans uiteraard met beide handen grijpen. Als genoeg mensen Okami HD downloaden laat Capcom zich misschien wel verleiden om alsnog een tweede vervolg uit te brengen.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Amerikaanse datum Okami Wii officieel, nu Europa nog
Lees ook:Niemand gelooft Capcom
Lees ook:Wil je dat Capcom naar je luistert? Word lid van hun forums!
Lees ook:Okami zou oorspronkelijk realistische graphics krijgen
Lees ook:Officieel: Okami komt naar Wii

2 reacties op “Okami HD komt naar de PlayStation 3

  1. Kikujiro

    Prachtig! Ik krijg er zo weer zin in. Nu alleen nog een HD-televisie (ja, ik ben nog old school). Één van de leukste en mooiste spellen die ik gespeeld heb.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Kijk aan! Ik wist wel dat ik onmogelijk de enige kon zijn met een ouderwetse beeldbuis. ;) Met het dalen van de prijzen worden die LCD-schermen wel steeds verleidelijker, maar zolang mijn oude het blijft doen vind ik het eigenlijk nog steeds zonde van het geld.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.