Wil je dat Capcom naar je luistert? Word lid van hun forums!


Kan het echt zo simpel zijn? Als we Capcom mogen geloven: ja! Vandaag wordt er op de Capcom-blog wat uitleg gegeven over hoe het project "Okami op de Wii" tot stand is gekomen, en de allerbelangrijkste reden schijnt te zijn dat er zoveel mensen hebben gezeurd om een Wii-versie:

"But before I do that, I want to talk about feedback Capcom has received from our consumers and how we’re trying to be responsive to it. Okami Wii specifically exists because of that direct communication, especially those we receive on our message boards (even if they’re sometimes mean to us)."

Dus ken je nog meer Capcom-spellen die het volgens jou goed zouden doen op de Wii (Maximo? Megaman Powered Up? Street Fighter IV?), schreeuw het op de Capcom forums en wie weet wordt er naar je geluisterd!

Al krijg ik sterk de indruk dat Okami toch wel een geval apart was. Dit was specifiek een game waar Capcom erg trots op was en die niet zo goed verkocht als men van tevoren had verwacht. Achteraf was dat een duidelijk geval van verkeerde tijd/verkeerde plaats (op de PS2 terwijl de Xbox 360 al uit was) en op de Wii denkt Capcom een veel groter publiek te kunnen vinden voor de witte wolf Amaterasu.

Bron: Bringing Back the Wolf (or How Okami Wii Came to Be)

Zie ook:
- Atlus kondigt hardcore dungeon crawler aan voor Wii/PS2
- Interview met de man achter Odin Sphere en Oboro Muramasa

Lees ook:Chibiterasu is schattig
Lees ook:Niemand gelooft Capcom
Lees ook:IGN-logo in Okami boxart
Lees ook:Amerikaanse datum Okami Wii officieel, nu Europa nog
Lees ook:Word ook populair met Capcom’s fantastische Okamiden shirt

7 reacties op “Wil je dat Capcom naar je luistert? Word lid van hun forums!

  1. anner

    ik wil okamiiiiiii :D
    het klinkt alleen al lekker: okamiiii op de wiii

      /   Beantwoorden  / 
  2. cas_09

    ik heb ‘m al op de ps2, maar dat weerhoudt me er niet van deze versie óók nog ‘ns te kopen :P :D

      /   Beantwoorden  / 
  3. daniel

    RE5 op de WII !

      /   Beantwoorden  / 
  4. Altasia

    *zucht* weer eens vergeten die klote code onderaan in te voeren. Haal dat es weg werkt oop mun zenuen

    Maar goed na het succes van RE4 is dit een te begrijpen stap van capcom en ik kan er alleen maar happy om zijn. Zolang ze het spel maar net zo goed uitwerken als de RE:4 met nette controlls en leuke extra’s dan zie ik dit nog wel een hitje worden.

    Nog een ideetje voor capcom maak een port van DMC1en2 voor de Wii op een disc als het zou kunnen met Wii controlls als dat wat word kunnen ze altijd nog 3 brengen als een semi remake of tegen een zacht prijsje

      /   Beantwoorden  / 
  5. maaike

    @ Altasia

    dat is voor dat er niet zo snel spam op de site komt

      /   Beantwoorden  / 
  6. N Stone

    okami heeft geleden onder het feit dat de 360 al uit was? he wtf. ja echt niet! okami heeft waarschijnlijk onder veel dingen geleden maar het feit dat de 360 op de markt was/is was er daar geen van. De mensen die toen op een 360 speelde spelen saints row, GOW en GRAW niet echt de groep gamers die massaal interesse zouden hebben in okami.
    De grootst tegenstand voor okami kwam van okami zelf. De grafische stijl van okami is een absoluut een plus punt van de game. Maar dat heb je pas door als je de game een half uur hebt gespeeld. Die “schoonheid” komt totaal niet over als je maar even naar kijk (getuigen mijn broerje die mijn kamer binnen liep tijdens een van mijn speel sessies en zei “Jezus, dat ziet er slecht uit”) en al helemaal niet van stilstaande screenshots. Ik heb twee jaar lang de game afgeschreven op de schreenshot die er van verschenen. Ook de previews van de game wisten mijn niet te overtuigen. Het was pas toen ik de demo speelde van de opm2 dat ik interesse kreeg en het spel gekocht heb. (gelukkig maar kan ik nu zeggen)
    Een ander tegen punt is dat je een wolf speelt. Dat is nou eenmaal niet iets waarmee mensen zich goed kunnen identificeren.

    Nee okami had een hoop dingen die tegen zich werkte maar de 360 was er absoluut niet een van. Ik gun de game dan ook best een succes op de wii. Maar ik denk dat wanneer de game niet een goede pr/marketing campagne krijgt deze game het niet veel beter zal gaan doen op de WII. En dan nog even een andere vraag wie gaat deze port maken gezien clover niet meer bestaat? Hopelijk behoud het zijn hoge kwaliteit.

      /   Beantwoorden  / 
  7. erik

    Die opmerking over de Xbox 360 kwam van Capcom zelf, nadat ze “onderzocht” hadden (hoe doet je dat?) waarom Okami zo weinig verkocht.

    Het ideale moment om een nieuwe franchise te lanceren is aan het begin van de levenscyclus van een console. Niet als hij al op zijn laatste benen loopt en de volgende generatie al voor de deur staat. Zo is Capcom’s redenering ongeveer. Of ze gelijk hebben, ik weet het niet. Ik hoop het :) Okami verdient een groot publiek!

    “Die “schoonheid” komt totaal niet over als je maar even naar kijk (getuigen mijn broerje die mijn kamer binnen liep tijdens een van mijn speel sessies en zei “Jezus, dat ziet er slecht uit”) en al helemaal niet van stilstaande screenshots.”

    Mwah, dat is heel persoonlijk. Ik persoonlijk sloeg steil achterover toen ik de eerste screenshots en trailers zag, en ik weet zeker dat ik daarin niet de enige was. Het blijft één van de mooiste spellen die ik ken.

    “En dan nog even een andere vraag wie gaat deze port maken gezien clover niet meer bestaat? Hopelijk behoud het zijn hoge kwaliteit.”

    Daar heb ik wel een antwoord op: de port wordt gedaan door Ready At Dawn. Dat is de ontwikkelaar die verantwoordelijk was voor Daxter op de PSP (die extreem goed ontvangen werd) en binnenkort God Of War op de PSP (die er spectaculair goed uitziet). Ik heb er wel vertrouwen in dat zij de port goed afhandelen.

    Al zou ik er geen bezwaar tegen hebben als ze het stemgeluid van alle personages een beetje aanpasten. Dat was het enige puntje aan de game waar ik me vreselijk aan heb geërgerd.

    En ja, sorry voor die code die jullie iedere keer moeten overtikken. Ik ben er ook geen fan van maar de firma blog.nl wil het zo. Er wordt geëxperimeneerd met een andere beveiliging waardoor het niet meer nodig zou zijn om nummers over te typen, maar die werkt tot nu toe nog niet.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.