Sony bevestigt online service… oh ja?

Toen ik vandaag het internet opging, kwam ik ineens in veelvoud het bericht "Sony bevestigt online service" tegen. Interessant nieuws. Maar nergens staat een bronvermelding. Alleen maar "Sony heeft gezegd dit…", "Sony bevestigt officieel dat…". Meestal kom je met een beetje doorklikken wel terecht op een serieuze bronsite. Iemand die een telefonisch interview heeft gehouden of iets. Maar hier niet, dit bericht zweeft alleen maar een beetje rond. Sommige sites weten zelfs nog te melden dat de Xbox Live achtige service helemaal gratis zal zijn.

Ik geloof het in ieder geval niet. Ik bedoel ik zou het wel heel graag willen geloven, maar dat is precies het probleem. Dit bericht klinkt een beetje teveel als wishful thinking.

Het enige harde feit dat we op dit moment hebben is dat Sony een paar dagen geleden een online enquete heeft rondgestuurd waarin gevraagd werd of mensen interesse zouden hebben in een dergelijke service en hoe het er dan uit moest komen te zien. Er is vervolgens maar 1 fanatieke schrijver nodig die dat bericht iets te enthousiast brengt, en een gerucht is geboren.

Bekijk bijvoorbeeld het volgende bericht op GameShout.com eens:

Daar staat (vertaald): "Sony heeft bevestigd dat het een Playstation 3 Live Service zal gaan aanbieden die vergelijkbaar zal zijn met Microsoft Xbox Live."

"Eerdere berichten gaven aan dat Sony geen plannen had voor een dergelijke service."

"De Japanse spellengigant is begonnen een enquete aan gamers te sturen over online gaming. De vragen gaan er over of mensen online gaming leuk vinden, en wat voor mogelijkheden ze graag zouden zien in de Playstation 3′s Live service."

Einde bericht. Het komt er dus op neer dat zijn enige bron die beruchte enquete is. Daarna is er geen enkel officieel bericht van Sony meer gekomen, en dat nieuws brengt hij dan onder het kopje "Sony confirms PS3 Live service". Dat is natuurlijk vragen om problemen. En als ik zeg problemen dan bedoel ik tientallen sites die het nieuws klakkeloos overnemen of zelfs nog wat aandikken en iedereen het hoofd op hol brengen.

Ik geloof het pas als Sony een officieel persbericht de deur uit doet.

"Bron": GameShout

Zie ook:
Training voor Metal Gear Solid 4
Persbericht Playstation 3 te optimistisch
Halo 3 misschien niet op tijd voor Playstation 3 launch

Lees ook:PS3 Online opent frontale aanval op Xbox Live
Lees ook:Microsoft wil helft van Xbox360-bezitters online krijgen
Lees ook:Microsoft: Xbox Live heeft geen concurrentie
Lees ook:Phil Harrison over het Playstation Network Platform
Lees ook:PS1 en PS2 games in HD op de PS3

6 reacties op “Sony bevestigt online service… oh ja?

  1. Richard

    volgens mij ben jij niet echt een Sony fan…als er slechte geruchten over de PS3 zijn publiceer je ze als feiten en als er dan een goed gerucht is moet je er direct bij vermelden dat je er niets van geloofd. Graag wel een beetje objectief blijven

      /   Beantwoorden  / 
  2. Mithrandir

    Ik heb Erik nog niets als feit over de PS3 zien vermelden.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Mithrandir

    ps: En om daar zeker van te zijn ben ik alle PS3 posts nog even doorgegaan. Er staat dan ook overal “misschien” , “wellicht” etc. PRecies om wat je zelf aangeeft. Feiten zijn er niet/nauwelijks.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Erik

    Ik heb helemaal niks tegen Sony. Sterker nog, ik verheug me erg op de Playstation 3. Ik ben alleen bang dat het nog wel een hele tijd zal duren voordat die hier te koop is en dat hij ook aan de dure kant zal zijn. Dat zeg ik dan ook. Maar zodra er wat meer feiten over de console zelf naar buiten komen zal ik daar veel en enthousiast over gaan schrijven.

    Ken Kutaragi vind ik wel erg grappig, misschien dat ik hem af en toe een beetje belachelijk maak. Hij mag dan een genie zijn op zakelijk gebied, het zou hem echt verboden moeten worden om met de pers te praten. Ook dat betekent nog niet dat ik een hekel heb aan Sony.

    *Gaat weer verder met Maximo vs. Army of Zin

      /   Beantwoorden  / 
  5. BLadieBLa

    Nee Bill Gates mag met de pers praten dan.

    De PS3 gaat met zijn release verpletterd worden door Halo 3.

    Boehahahaha mag ik ff lachen dat is pas belachelijk. Dat die met de pers praat DAT zou verboden moeten worden.
    Over andere uitspraken van die micro bobo’s maar te zwijgen

      /   Beantwoorden  / 
  6. Erik

    Dat mag jij best belachelijk vinden, maar waarschijnlijk zijn dat soort uitspraken precies wat de Xbox-bezitters graag willen horen. Uiteindelijk is het toch vooral mensen lekker maken voor Halo3. Bill Gates’ uitspraken brengen het imago van de Xbox in ieder geval geen schade toe.

    Kutaragi doet af en toe hele onhandige uitspraken in de pers waar mensen volgens mij wel door afgeschrikt zouden kunnen worden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.