Training voor Metal Gear Solid 4

Zo zien we ze graag. Spelontwerpers die hun games serieus nemen. Echt serieus. Konami’s top-ontwerper Hideo Kojima heeft vorige maand 2 dagen militaire training ondergaan. Allemaal om het aankomende Metal Gear Solid 4 voor de Playstation3 zo realistisch mogelijk te maken.

Meer nog dan de voorgaande delen uit de serie zal MGS4 je midden op het slagveld plaatsen. En dus wilde Kojima eerst weten hoe het voelt om een soldaat te zijn. Hij schreef er over op zijn persoonlijke weblog.
Ik weet niet of het aan de vertaling ligt of aan iets anders, maar voor een man die zulke opvallende en unieke spellen maakt als Hideo Kojima, komt zijn weblog verschrikkelijk saai over. "Ik stond op om half 6, gelukkig regende het niet." "Onderweg stopten we even om naar de WC te gaan." "We kochten een ijsje." "We hadden Bento voor lunch." En zo gaat het maar door. Nergens zie ik die ondeugende humor in terug die Solid Snake altijd zo kenmerkt.

Misschien kan Kojima gewoon niet schrijven.

Hoe dan ook, zijn team heeft wel twee dagen lang in de kou door een groot bos gemarcheerd. Ingesmeerd met camouflage verf en met een zware uitrusting op hun rug. Waarschijnlijk hebben ze zich toch echt wel een beetje gevoeld zoals Snake zich moet gaan voelen in het nieuwe spel. Dit wordt voorlopig in ieder geval de Playstation 3 titel waar games.blog.nl het meeste naar uitkijkt.

Bron: Hideoblog

Zie ook:
Playstation 3 wordt populair ondanks hoge prijs
Hoe ligt de Playstation 3 controller in de hand?
Nieuw ontwerp voor Playstation 3 controller?
Halo 3 misschien niet op tijd voor Playstation 3 launch
Persbericht Playstation 3 te optimistisch

Lees ook:Nieuwe Metal Gear Solid 4 screenshots
Lees ook:Gametrailers bespreekt Metal Gear Solid: Peace Walker
Lees ook:Super Smash Bros. Brawl bijna af
Lees ook:Metal Gear Solid 4 te groot voor DVD
Lees ook:Kojima spreekt (over Metal Gear Solid 4)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.