Nieuw ontwerp voor Playstation 3 controller?

Soms komt het interessantste CES nieuws voort uit de dingen die er niet te zien zijn. Neem de controller van de Playstation 3 bijvoorbeeld. Terwijl de Playstation 3 zelf veilig achter glas staat tentoongesteld (met een bordje "conceptual design" ernaast), is de controller helemaal nergens te bekennen.

Dat is interessant omdat de Playstation 3 controller veel kritiek over zich heen kreeg toen hij voor het eerst aan het publiek werd getoond. Hij werd al vergeleken met een banaan en met een boemerang, en iedereen wist zeker dat hij absoluut niet comfortabel in het gebruik zou zijn. Zelfs al heeft niemand hem nog daadwerkelijk vast mogen houden.
Het feit dat die verguisde boemerang-controller nu dus niet op de CES te zien is, zou er best eens op kunnen wijzen dat Sony het ding terug heeft gestuurd naar de ontwerpafdeling. Als het ontwerp gelijk al zoveel weerstand oproept kan dat nooit best zijn voor de verkoopcijfers, moet men gedacht hebben. Zelfs al schijnt de PS3-controller juist te zijn ontworpen om comfortabeler dan alle huidige controllers te zijn, en volledig ergonomisch verantwoord. Innovatie wordt dus niet altijd op prijs gesteld.

De conservatieve Xbox360-controller is wereldwijd juist erg goed ontvangen. In essentie gewoon een oude Xbox S-controller, met hier en daar een paar knopjes verplaatst en nu ook draadloos gemaakt. Vriend en vijand lijken het erover eens dat dat de beste en meest comfortabele controller aller tijden heeft opgeleverd.

Bron: Punch Jump

Zie ook:
Hoe ligt de Playstation 3 controller in de hand?
Playstation 3 wordt populair ondanks hoge prijs
Cell processor niet alleen in Playstation 3
Playstation 3 en Revolution pas eind 2006

Lees ook:Hoe ligt de Playstation 3 controller in de hand?
Lees ook:Now you’re playing with power
Lees ook:Cell processor niet alleen in Playstation 3
Lees ook:Ken Kutaragi wordt verstandig
Lees ook:Sony geen spijt ontbreken rumble

5 reacties op “Nieuw ontwerp voor Playstation 3 controller?

  1. Makj0

    Ja precies, die stomme Xbox 360 controller vind ik het leijkste ding wat ik ooit gezien heb, omdat die bijna het zelfde is als zijn lelijke voorganger, maar wordt wel als een van de hotste gadgets geschouwd. En dan komt de ps3 met een juist een hele mooie controller die misschien ook nog wel eens beter in de hand zou kunnen liggen, en dan liggen ze allemaal te zeiken. Van mij mag die zo blijven, want ik vind het echt een next gen look, in tegenstelling tot die ijskast look van de x-niks.

      /   Beantwoorden  / 
  2. ChipMunk666

    De controller heeft niet voor niks prijzen gekregen. De werking voor wireless te zijn is zeer accuraat. En ligt goed in de hand.
    Als jij de ijskast kleur niks van dan spuit je hem toch gewoon op in jou kleuren die je wilt.
    De ps1 en de ps2 controllers vond ik zelf meer geschikt voor kleine kinderen…
    En vond de controller die eerst met de xbox werd geleverd beter dan de s controller. Dat tenminste een controller voor volwassenen.Een echte solide controller.Maar er waren teveel klachten omdat ook klein kinderen ermee spelen hé.Dus hebben ze maar speciaal de s-controller erbij gevoegd.Standaard.
    Ik zal pas praten over de ps3 controller wanneer ik hem in mijn handen heb.
    Uitzicht is niet alles de werking doet ook veel…

      /   Beantwoorden  / 
  3. Makj0

    Precies jij houdt dus van ijskast controllers als je de oude xbox controller zelfs beter vond dan de s. Dual shock voor kleine kinderen? heb jij ze nog allemaal op een rijtje???? Dual shock is DE controller.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Mithrandir

    Dual shock vind ik een onnauwkeurig slecht rotding. De Xbox controller is weinig beter. We praten hier over meningen mensen..discussieren heeft geen zin. We hebben allemaal gelijk.

      /   Beantwoorden  / 
  5. playstation 3 fan

    HE!HE eerlijk is eerlijk de xbox 360 controller is gewoon heerlijk!
    Ik wacht op playstation 3 maar eerlijk is eerlijk op de xbox 360 kan je beter schietspellen spelen als op de playstations!
    maar toch wacht ik ps3

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.