Lego Worlds verlaat early access, ook naar PS4 & Xbox One

Kijken op YouTube

Lego Worlds is bijna klaar. Na 2 jaar in early access, staat de officiële release gepland voor februari 2017. Niet meer alleen voor de pc, maar ook op PlayStation 4 en Xbox One.

De snelste manier om Lego Worlds te omschrijven is nog steeds Minecraft met Lego-steentjes, maar dat is niet helemaal correct. Ontwikkelaar Traveller’s Tales legt veel meer nadruk op bouwen met blauwdrukken. Bijna alle voorwerpen en gebouwen hebben zo’n blauwdruk, en als je die eenmaal hebt gevonden kan je poppetje ze razendsnel nabouwen. Het is ook wel mogelijk om je eigen fantasie te gebruiken en steentje voor steentje iets te ontwerpen, maar dat gaat lang niet zo makkelijk en intuïtief als in Minecraft.

De trailer gaat dan ook meer over de avonturen die je kunt beleven in de Legowereld. Skateboarden, autorijden, vliegtuigen besturen, met draken vechten, op de rug van een pijlstaartrog door de zee zwemmen… het ziet er allemaal erg leuk uit. Een actie-platformer zoals Traveller’s Tales filmspellen (Lego Star Wars, Lego Harry Potter, Lego Lord of the Rings, etc), maar dan eindeloos groot en met een level editor. Dat kan best eens leuk worden.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Eerste trailer van het LEGO The Hobbit-spel
Lees ook:Eerste trailer: Lego Harry Potter, Years 1 – 4
Lees ook:In Lego Batman kun je ook spelen als Alfred de butler
Lees ook:LEGO Worlds is Minecraft met Lego-steentjes
Lees ook:Lego Prince of Persia reclame

2 reacties op “Lego Worlds verlaat early access, ook naar PS4 & Xbox One

  1. Inno Vation

    Traveller’s Tales staat bekend dat ze de Lego spellen op PC en alle consoles uitbrengen. Ik zal niet verbaasd opkijken als Lego Worlds ook opduikt op de Nintendo Switch. Op Twitter gaat Traveller’s Tales helaas niet op in, als er naar gevraagd wordt.

    Off-topic: LEGO CITY Undercover komt naast op de Switch, ook uit op PlayStation 4 en Xbox One volgend jaar.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Ja, volgens mij mogen ontwikkelaars nog geen aankondigingen doen voor de Switch. Ik las gisteren dat The Binding of Isaac: Afterbirth+ waarschijnlijk ook naar de Switch komt, maar om een of andere reden mag de ontwikkelaar alleen zeggen dat het spel naast de PS4 en Xbox One ook voor “one more console” verschijnt.

      Zelfs Bethesda heeft nog niets officieel aangekondigd, terwijl Skyrim gewoon te zien was in de trailer voor de Switch. :p

      Nintendo zal alle aankondigingen wel willen bewaren voor een speciaal evenement. Kunnen ze opscheppen met een lekker lange lijst aan 3rd party spellen.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.