Kijk dit: voor god spelen in indiegame Reus


Okee, dus dit ziet er tamelijk briljant uit. Reus is een tweedimensionale God game waarin spelers ook echt een paar goden besturen. Dus niet alleen een cursor, maar letterlijk een groep reusachtige wezens die oceanen graven en bergen uit de grond stampen. Iedere reus heeft zo te zien zijn eigen specialiteit. Om de wereld vorm te geven zullen ze moeten samenwerken. Het ultieme doel is, zoals in de meeste God games, om de mensheid gelukkig te maken. Zorg dat ze voedsel en grondstoffen hebben en zie hoe hun dorpjes groeien.

Wat Reus bijzonder maakt (buiten al het bovenstaande) is dat de mensheid zich ook tegen je kan keren. Je bewoners zijn net echte mensen, inclusief al hun slechte eigenschappen. Ze voeren oorlog als ze zich vervelen. Hun honger naar grondstoffen verwoest de planeet. Als ze te veel kennis vergaren worden ze arrogant en denken jou niet meer nodig te hebben. Om dat soort problemen te voorkomen is het zaak hun levens wat ingewikkelder te maken. Bijvoorbeeld door bloeddorstige leeuwen los te laten in de buurt van het dorp. Zo lang de mensen bezig zijn hun leeuwenprobleem op te lossen kunnen ze ook geen oorlog voeren. (En als dat niet helpt kun je ze altijd nog straffen met orkanen en andere natuurrampen – een goede god zorgt dat zijn onderdanen altijd een beetje bang voor hem zijn).

Het viel je misschien al op dat de titel van het spel opvallend Nederlands klinkt. Dat komt omdat Abbey Games een Utrechtse ontwikkelaar is. Reus is hun eerste spel en staat gepland voor het tweede kwartaal van 2013.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Eerste trailer Xenoblade
Lees ook:Animal Crossing-achtige Monster Hunter spin-off naar PSP
Lees ook:Trailer: geld verdienen in No Man’s Sky
Lees ook:Zie indiegame Reus in actie
Lees ook:Ook Rover is terug in Animal Crossing: City Folk

5 reacties op “Kijk dit: voor god spelen in indiegame Reus

  1. Berend Jan

    Lijkt me een beetje op Doshin the Giant voor de GameCube maar dan leuker uitgewerkt. Daar was je ook een god/reus maar had je maar één reuzekeuze (hihi).
    .
    Dit lijkt me een leuke game…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Randolph

    Nice! From Dust meets Black and White :)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Gulzt

      Moest ik ook aan denken :) Maar da’s ook gelijk de reden dat ik er niet warm voor loop.
      From Dust vond ik erg tegenvallen, Black & White was briljant voor 2-3 levels en daarna was de lol eraf.

      Maar goed, we zullen zien wat ze er van maken.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Randolph

        Black and white heb ik nooit echt gespeeld, maar From Dust vind ik een zeer fijn spel. Al was ik vooral bezig een zo mooi mogelijk eiland te maken wat helemaal niet het doel was.

          /   Beantwoorden  / 
  3. G.Tom

    Hee! Een vriendin van me die de opleiding Gaming doet liet me deze zien als een project waar ze mee aan het werken was! Dat is wel heel toevallig!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.