Flame Over is een schattig brandweerspel voor de Vita

flameover
Wat een slim idee om een brandweer-simulator te verpakken als roguelike. Gewone levels zouden saai worden als je na een tijdje weet waar en wanneer het vuur ontstaat, maar in willekeurig gegenereerde omgevingen kom je iedere keer weer voor nieuwe verrassingen te staan. Net als een echte brandweerman.

De term “roguelike” betekende ooit een specifiek soort turn-based RPG, maar is inmiddels een verzamelnaam voor alle spellen met procedureel gegenereerde omgevingen en géén extra levens. “Spelunkylike” zou misschien een betere naam zijn, aangezien dat de grote inspiratiebron is achter alle moderne roguelikes.

Zoals in alle spelunkylikes kun je ook hier upgrades kopen om je brandweerman sterker te maken. Zodra je doodgaat verlies je al die extra uitrusting ook weer, maar dat is alleen maar leuk omdat ieder potje op die manier anders verloopt. Het brandweerspellen-genre is nooit echt van de grond gekomen, maar op deze manier en met deze uitwerking zou het kunnen lukken. Ik ga Flame Over in de gaten houden.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Indiegame Downwell naar de Vita?
Lees ook:Roguelike bullet hell FPS Tower of Guns naar PS3, PS4 & Xbox One
Lees ook:Procedureel gegenereerde actie-RPG Songbringer
Lees ook:Psychedelische platformactie in indiegame GoNNER
Lees ook:Metroidvania roguelike Dead Cells naar alle spelcomputers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.