Super Meat Boy nu speelbaar op je pc


De pc-versie van Super Meat Boy is uit! Eigenlijk is hij dat al twee dagen, maar er waren in het begin een hoop bugs die het haast onspeelbaar maakten. Twee patches later zijn ze nog steeds niet allemaal opgelost, maar het spel crasht in ieder geval niet meer voortdurend. Bovendien werkt het sinds vannacht ook met andere controllers dan alleen de Xbox-controller for Windows. Eindelijk kan ik Super Meat Boy ook met mijn Logitech Precision spelen.

En hij valt niet tegen. Gelukkig. Dat was na zoveel berichten op games.blog ook wel een beetje genant geweest. Maar nee, de besturing is echt duizend keer beter (soepeler, nauwkeuriger, betrouwbaarder) dan in het flash-spelletje, de muziek is fantastisch en het level-ontwerp absoluut genadeloos. Vooral in de extra moeilijke Dark World-levels moet Meat Boy krankzinnige sprongen maken om niet op een cirkelzaag te landen. Ondertussen ben ik al honderden keren doodgegaan, maar het blijft gewoon leuk. Hier kunnen andere spellenmakers iets van leren, vermoed ik. (En de replays van al je mislukte pogingen tegelijk zijn hilarisch. YouTube-filmpjes doen de Replays geen eer aan, om al je eigen fails terug te zien is een hele andere ervaring).

Super Meat Boy op Steam voor €13,99

[g.forum]

Lees ook:Nog steeds niet voor beginners: Super Meat Boy gameplaytrailer
Lees ook:Kijk dit: 20.000 auto’s op 1 baan in Trackmania
Lees ook:Super Meat Boy Forever voor smartphones en pc
Lees ook:Helaas: deze Super Meat Boy Galaxy bestaat niet echt
Lees ook:Super Mario Maker – Super Meat Bros.

9 reacties op “Super Meat Boy nu speelbaar op je pc

  1. piratus

    ik vind het persoonlijk leuker zo als jij over je eigen ervaringen en spel keuzes praat inplaats van elke keer weer het nieuws te vertellen dat al maanden eerder op andere sites is verteld (niet om lullig te doen hoor)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Maanden eerder? :p Zo erg is het toch hopelijk niet! Ik snap wel wat je bedoelt en ik zou dat inderdaad vaker moeten doen, maar een blog met alleen maar mijn persoonlijke ervaringen lijkt me ook niks. De nieuwsberichten blijven hoe dan ook ook.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Berend Jan

    Heeee Erik steam vriendjes worden ???? kan ik dan je tijden verbeteren in SMB. Helaas werkt door het halstarrig vasthouden van Team Meat dat je de controlls niet mag aanpassen mijn SNES pad niet (hij blijft denken dat ik op links en springen tegelijk druk) Maar met een PS2 controller is het redelijk te besturen. Met het toetsenbord is echt niet te doen IIG :)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Gulzt

      hoe sluit je een PS2 controller aan op je PC?? En werkt dat ook met een PS3 controller?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Berend Jan

        PS3 kan via Bleutooth PS2 met een PS2 naar USB convertor (ik gebruik degene van mijn Arcade Computer / PS2 Arcade Dualstick) Nu doet mijn vinger pijn. Ik ga eens kijken of ik een 360 controller kan opsnorren ergens…

          /   Beantwoorden  / 
        1. Erik

          Als je lang genoeg wacht komt er ongetwijfeld een patch waarmee ook je SNES-controller werkt, maar het is wel jammer dat ze dat soort zaken niet al vóór de release in orde hebben gemaakt.
          .
          Het voordeel van een Xbox-controller is dat de knopaanduiding weer klopt. Het blijft verwarrend als het spel vraagt om op de A Button te drukken terwijl mijn Logitech niet eens zo’n knop heeft.
          .
          Het nadeel van een Xbox-controller lijkt mij dat je Meat Boy dan bestuurt met een controlstick, maar dat is allicht een kwestie van smaak. Persoonlijk zweer ik bij 2D platformers toch nog altijd bij een vierpuntsdruktoets.

            /   Beantwoorden  / 
        2. Gulzt

          Vet, bedankt voor de tip! Voelt het toch alsof het voor Playstation is uitgekomen :) IS er vervolgens geen extra software benodigd?

            /   Beantwoorden  / 
    2. Erik

      Eh okee… maar wat hebben we daar precies aan? ;) Ik heb Steam deze week pas geïnstalleerd om SMB te kopen, ik heb me nog totaal niet verdiept in de community. Automatisch tijden vergelijken klinkt wel tof! Mijn username is iig erik_roggeveen
      .
      En wat een beestachtig goed spel zeg. Mijn duim voelt nu ook bont en blauw van de hele avond op de vierpuntsdruktoets rammen. Fantastisch om te merken hoe die moeilijkheidsgraad langzaam verkruimelt. Bijna ieder nieuw level lijkt eerst onmogelijk, maar uiteindelijk krijg je het toch steeds weer voor elkaar. Heel verslavend. Heb vandaag ook DKC Returns gekocht, maar ik heb hem nog niet eens uitgepakt. Kan alleen maar aan Meat Boy denken.
      .
      In The Forest heb ik inmiddels alle levels uitgespeeld op A Grade, voor zover ik kon zien alle bandages verzameld en volgens mij ook alle Warp Zones geopend… en toch beweert hij dat er ergens nog 3 bandages te vinden zijn. Geen idee waar ik ze moet zoeken. Liggen bandages soms ook verstopt op geniepige plaatsen waar je ze moeilijk ziet?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Berend Jan

        Friend invite is onderweg.

        Het voordeel van Steam (waar meatboy geen gebruik van maakt) is Steam cloud. je Savegame en je instellingen worden dan in the cloudw opgeslagen zodat je op je netbook meatboy kan spelen en dan op je grote PC ermee verder kan.

        En de community die is tof en de aanbiedingen.

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.