Helaas: deze Super Meat Boy Galaxy bestaat niet echt


Bekijk hieronder een trailer van Super Meat Boy Galaxy. Nee schrik niet, je hebt geen belangrijke aankondiging gemist. Deze video is gewoon een verjaardagscadeau voor Team Meat-programmeur Tommy Refenes (hij werd vandaag 30) van een enthousiaste fan. Het spel bestaat dus niet echt, al moest “HilariousCow” wel een werkende demo maken om dit filmpje op te nemen. Het betreft, zoals de titel al suggereert, een kruising tussen Super Meat Boy en Super Mario Galaxy.

Ik vraag me af of dat het meest geschikte 3D platformspel was om Super Meat Boy mee te kruisen. De bolling van de planeet en de rare camerahoeken maken van dit level (dat er toch al pittig uitziet) een onnodig verwarrende ervaring. En dat terwijl het filmpje echt wel een paar leuke ideëen bevat. Ik ben vooral gecharmeerd van Meat Boy’s nieuwe vaardigheid om horizontaal langs muren te walljumpen. Dat trucje past prima bij een personage dat de walljump in zijn 2D spellen ook al naar een hoger niveau tilde.

Zou dit concept werken? Normaal gesproken kunnen ontwikkelaars het niet maken om zulke nauwkeurige sprongen in een driedimensionaal spel te stoppen, maar met de spelregels van Meat Boy (korte levels, oneindige levens en een instant restart) ziet het er niet echt frustrerend uit. Wie weet worden Edmund en Tommy door dit filmpje op ideëen gebracht.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Hackers stoppen Meat Boy in Super Smash Bros. Brawl
Lees ook:Super Meat Boy-shirts nu ook geschikt voor kleine mensen
Lees ook:Komt Super Meat Boy nog wel naar de Wii?
Lees ook:Edmund & Tommy over de besturing van Super Meat Boy
Lees ook:Super Meat Boy krijgt meeste stemmen, preview op Gametrailers TV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.