Black Mesa (Half-Life remake) trailer

Het is niet de eerste keer dat het spel Half-Life een remake krijgt. In 2004 probeerde Valve het zelf ook al eens met Half-Life: Source, maar dat zag er volgens de fans nog niet mooi genoeg uit. Bij de meeste spellen zou de kous daarmee af zijn, maar wanneer een spel zulke fanatieke fans heeft als Half-Life kan het ook anders lopen. Onder de naam Black Mesa is een klein groepje fanatieke programmeurs nu al een paar jaar bezig om Half-Life van de grond af opnieuw op te bouwen met zoveel mogelijk detail in de graphics. Dit weekend kregen we daarvan de eerste trailer te zien en die is erg indrukwekkend. In 2009 hoopt het team klaar te zijn.

[games.blog forum]

Lees ook:Screenshots van Level 5′s “life simulator” Fantasy Life voor de 3DS
Lees ook:Is dit toeval of hint Valve stiekem naar Half-Life 3?
Lees ook:Gerucht: Half-Life 2 Episode 3 & Kid Icarus Wii op E3
Lees ook:Artwork uit Half-Life 2: Episode 3
Lees ook:Kijk dit: Euclideon’s game engine met ongelimiteerde details

3 reacties op “Black Mesa (Half-Life remake) trailer

  1. berend jan

    Half-life source was gewoon de HL zut in de steam engine. Maar dit is een echte remake dus hij voelt voller aan de HL source. HL source was gewoon een kijk een wat wij ook kunnen actie om de limited edition van HL2 vol te krijgen :)

    Deze mod volg ik al een jaar of 3 ofzo (niet echt heel regelmatig af en toe kijk ik op hun website) en kan niet wachten tot hij uit komt… Wat ik tot nu toe gezien heb is het erg aantrekkelijke.

    Maar eerst zit ik te wachten op de SoftwareDevelopmentKit van left 4 dead zodat er nieuwe mappen en andere leuke dingen gemaakt kunnen worden. (de HL2 strandbuggy graag in L4D als het kan :) )

    L4D houd me voorlopig nog wel even bezig denk ik.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Kars

    Waarom wist ik dit niet?0_0 Dit lijkt op het valhalla voor alle half-life spelers! Helaas zit ik weer vast aan het eeuwenoude als-het-op-mijn-pc-zou-draaien-zou-ik-het-zeker-willen-hebben-principe…

      /   Beantwoorden  / 
  3. Erik

    “Helaas zit ik weer vast aan het eeuwenoude als-het-op-mijn-pc-zou-draaien-zou-ik-het-zeker-willen-hebben-principe…”

    Misschien komt er wel weer eens een Orange Box-achtige compilatie voor de Xbox 360 waar dit spel ook op past. ;) Als Valve besluit om het officieel te licenseren natuurlijk. Bijvoorbeeld tegen de tijd dat Episode 3 en Portal 2 klaar zijn. Dit zou een leuk spel zijn om het schijfje op te vullen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.