Online spelletje: Skinny


Skinny is het nieuwste spel van Thomas Brush, een onafhankelijke spellenmaker die sommige lezers misschien nog kennen van Coma. Dit is weer een 2D platformspel en ook hier vertelt Thomas een surrealistisch verhaal waarin niets is wat het lijkt. Aanvankelijk lijkt Skinny te gaan over een robot die niet weet dat hij een robot is, maar zowel hij (de robot) als jij (de speler) worden op meerdere manieren gemanipuleerd. Hoe dieper je graaft, hoe onheilspellender het wordt.

Wat als eerste opvalt zijn de graphics. Coma was al niet bepaald lelijk, maar Skinny overtreft het met gemak. Omgevingen zijn gedetailleerder, personages mooier geanimeerd en het hele spel ademt een duistere sfeer die je niet verwacht van een gratis flash-spelletje. Coma noemde ik vorig jaar “een lo-fi voorloper van Xbox-spel Limbo, maar dat lo-fi mag je deze keer wel weglaten. Wat is dit knap gemaakt! En ook op andere gebieden is Thomas Brush ambitieuzer geworden. De spelwereld is groter, er zijn meerdere savepoints en dankzij een paar handige upgdrades verandert je robot in een veel capabelere platformheld dan Pete – de hoofdrolspeler van Coma.

En juist daar laat Skinny helaas een paar steken vallen. Ik wil niet zeggen dat de besturing slecht is, maar een beetje onnauwkeurig mag je het wel noemen. De robot zelf voelt glibberig, zijn uitschuifbare grijparm grijpt vaker mis dan raak en halverwege het spel leert hij een walljump die nog lastiger onder de knie is te krijgen dan de geheime muursprong in Super Metroid. (De truc is om de springknop ingedrukt te houden terwijl je tussen twee muren stuitert). Laat dat alles je er echter niet van weerhouden om Skinny toch te proberen. Dit is ondanks een paar frustrerende momenten één van de boeiendste flash-spelletjes van het jaar.

Speel: Skinny

JoyToKey helpt om de besturing iets makkelijker te maken

Bekijk alle Online Spelletjes

[g.forum]

Lees ook:Een reis door de hel in puzzel/platformer Pinstripe
Lees ook:Online spelletje: Coma
Lees ook:Op deuren kloppen in Super Mario Maker
Lees ook:Online spelletje: Robot Unicorn Attack
Lees ook:Online spelletje: Robot Wants Puppy

4 reacties op “Online spelletje: Skinny

  1. Wormpaul

    `t zit vol met bugs als ik `t probeer te spelen….

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Oei, das vervelend. Ik merkte wel dat het spel veel van mijn browser vroeg (af en toe een hapering en wat slowdown), maar ik kon het wel gewoon spelen. Ik ga er ook vanuit dat Newgrounds geen buggy spellen accepteert. Heb je wel de laatste versie van de flash-plugin geïnstalleerd enzo?

        /   Beantwoorden  / 
      1. PINHEAD

        Ja heel irritant! Soms loopt die robot ineens vanzelf en kun je hem een tijdje niet meer besturen. Of als je springt, dan blijft ie de hele tijd springen. Dat had ik bij Coma ook al…

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.