Online spelletje: Sky Island


Je weet dat je je veelbelovende indie game te vaak hebt uitgesteld als je imitators eerder klaar zijn dan jijzelf. Drie jaar na de beroemde eerste trailer mag ontwikkelaar Polytron vandaag meemaken hoe een gratis flash-spelletje er met hun idee vandoor gaat. Sky Island is een platformgame met precies dezelfde gimmick als Fez: een platte wereld met een verrassende extra dimensie als de camera rondzwiept. Gelukkig voor Polytron heeft Sky Island nog wel een paar schoonheidsfoutjes.

Het grootste probleem: de 2D/3D puzzels leunen te veel op trial & error. Het is nauwelijks te voorspellen waar het gele telefoonmannetje terechtkomt als de camera een draai maakt. Alle zwevende eilandjes schuiven voor elkaar langs en het is iedere keer weer een verrassing waar ze eindigen. Als je uiteindelijk het goede eiland vindt voelt dat meer als geluk dan iets waar je hard voor hebt gewerkt. Het wordt later dit jaar interessant om te zien hoe en of Fez dat beter aanpakt.

Technisch is Sky Island natuurlijk wel een knappe prestatie. Het spel ziet er goed uit en het driedimensionale trucje verloopt iedere keer weer zonder haperen – hoe uitgebreid de levels soms ook zijn. Uitspelen kost je ongeveer 30 minuten en het vijftiende level bevat een redelijk simpele eindbaas. Alleen al om je te vergapen aan de graphics is Sky Island de moeite waard, maar ik hoop dat Phil Fish beseft dat de lat voor zijn spel wel iets hoger ligt.

Speel: Sky Island

Bekijk alle Online Spelletjes

[g.forum]

Lees ook:Polytron zegt iets over Fez
Lees ook:Wachten op Fez met een hypnotiserende “long screenshot”
Lees ook:Speel een platformspelletje in je 3DS-browser
Lees ook:Nieuwe trailer Fez
Lees ook:De oogst van zes Fez Fridays

4 reacties op “Online spelletje: Sky Island

  1. Wormpaul

    Leuk, ga `t meteen proberen :-)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Mithrandir

    “Het grootste probleem: de 2D/3D puzzels leunen te veel op trial & error. Het is nauwelijks te voorspellen waar het gele telefoonmannetje terechtkomt als de camera een draai maakt.”

    Die snap ik niet. Als je de camera draait staat het mannetje toch stil ? Wat is het probleem dan ?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Dat is het hem juist, het mannetje staat niet stil. :p Tijdens het draaien wel, maar meteen daarna schuift hij automatisch naar het voorste blokje. Dat had ik eerst niet door, maar toen ik het spel gisteren een tweede keer speelde begreep ik beter wat er gebeurde. Het werd meteen een stuk leuker.

        /   Beantwoorden  / 
  3. As

    Fez is bevestigd voor PSN!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.