Online spelletje: Cream Wolf


Overdag rijdt hij door je woonwijk en deelt gratis ijsjes uit aan alle kinderen. Het lijkt zo’n onschuldig tafereel, maar stiekem probeert hij hun vertrouwen te winnen. Als de nacht valt komt hij namelijk terug en lokt de kinderen met het geluid van zijn ijscowagen uit hun huizen. De volgende ochtend zijn ze verdwenen. Voorgoed. De enige aanwijzing die de politie heeft is dat alle verdwijningen gebeuren bij volle maan. Sommige buurtbewoners beweren dat ze die nacht een wolf hoorden huilen…

Slimme lezers kunnen één en één bij elkaar optellen, de rest moet Cream Wolf maar gewoon spelen om de verschrikkelijke waarheid zelf te ontdekken. Dit is met afstand het verontrustendste spel dat ik ooit heb besproken, maar ook één van de grappigste. Alles klopt hier. Van de manier waarop dikke kinderen worden omschreven als “dedicated customers” tot de vervormde graphics + muziek tijdens de nachtmissies. Zelfs de minigame om ijsjes te maken is vermakelijk.

Aan de andere kant – en nu komt de aap uit de mouw – heb ik Cream Wolf nog nooit uitgespeeld. Hoe verder je komt, hoe meer politiewagens er door de woonwijk patrouilleren. Als je drie keer wordt betrapt verlies je bovendien al je extra ijssmaken. Dat is meestal het moment waarop ik afhaak. Misschien heb jij meer geluk? Cream Wolf is zo uniek dat iedereen het in ieder geval een keer geprobeerd moet hebben. (Onder het motto ‘beter laat dan nooit’ bespreek ik deze week online flash spelletjes van Adult Swim).

Speel: Cream Wolf (X om de bel van je ijscowagen te laten rinkelen).

Bekijk alle Online Spelletjes

[g.forum]

Lees ook:Vooral niet nadenken
Lees ook:Online spelletje: The Howler
Lees ook:Word ook populair met Capcom’s fantastische Okamiden shirt
Lees ook:Online spelletje: Line Game
Lees ook:Online spelletje: Sweatshop

Eén reactie op “Online spelletje: Cream Wolf

  1. G.Tom

    Dit is echt geniaal, bedankt Erik!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.