Online spelletje: Icycle


Wat als de volgende ijstijd echt aanbreekt? Wat als de hele wereld zou bevriezen en jij bent de enige overlevende omdat je na je dood (o ironie!) cryogenisch was ingevroren? Dan zit er volgens Icycle maar één ding op: pak je kleine BMX-fiets en volg het mysterieuze spoor van bevroren zeepbellen.



Directe Link

Icycle is een verbluffend goed uitgevoerd platformspelletje. De meeste uitdagingen zijn gebaseerd op trial & error – wat inhoudt dat je vele keren dood zult gaan omdat je het gevaar van tevoren niet ziet aankomen – maar de kick die je krijgt als het de volgende keer wel lukt om op het nippertje aan een instortende brug te ontsnappen is onvergelijkbaar. Sommige levels hadden misschien een checkpoint kunnen gebruiken, maar meestal is de moeilijkheidsgraad juist wat het spel spannend maakt.

Verder viel het je misschien al op dat Icycle er nogal goed uitziet. De graphics zitten vol met leuke details en het is knap hoe de maker een balans weet te vinden tussen grappig (je bestuurt een naakt mannetje op een veel te kleine fiets) en naargeestig (zijn eenzame ‘Hello?’ aan het begin van ieder level, gecombineerd met het constante huilen van de wind). De laatste twee levels zijn akelig moeilijk, maar tegelijkertijd de mooiste uit het spel.

Speel: Icycle

Bekijk alle Online Spelletjes

[games.blog forum]

Lees ook:Online spelletje: Jelly Blocks
Lees ook:Online spelletje: REDDER
Lees ook:Wii Ware’s pluizige nieuwe platformspel: Furry Legends
Lees ook:Ginormo Sword was inspiratiebron voor 3D Dot Game Heroes
Lees ook:Online spelletje: Tetraform

5 reacties op “Online spelletje: Icycle

  1. Pauly Wauly

    hahaha heerlijk spelletje!! als je hem uitspeeld krijg je ook een bonus item ;) hahaha een sjaal, en daarna een vest :D . very nice!!

      /   Beantwoorden  / 
  2. PINHEAD

    Uitgespeeld!, heel mooi spel!!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Erik

    Ik eindelijk ook, gisteravond. Het één-na-laatste scherm (extreem ver uitgezoomd, fietser is nog maar een stipje) vond ik het lastigst, hoewel het ook een kwestie van geluk is. Na heel veel mislukte pogingen vloog ik er gisteren opeens probleemloos doorheen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kars

      wat grappig, dat was één van de weinige schermen die ik in één keer haalde. Waarschijnlijk omdat ik toen ik het scherm zag dacht ‘dit zal wel enorm moeilijk zijn’. Het spel was wat kort, maar wel erg mooi gemaakt ja:)

        /   Beantwoorden  / 
  4. r4 kaartje

    Ik ben niet met u eens. geluk is belangrijk, maar niet zoveel u tellen. Ik denk dat veel succes is niets maar wel werk of nemen besluit om uitgelezen tijdstip.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.