Online spelletje: Cursor*10 – 2nd Session

Japanse spelletjesmaker Yoshio Ishii is klaar met het vervolg op Cursor*10. Eén probleem: ik heb het originele spel nooit besproken op deze site (wel van plan, maar het kwam er steeds niet van). Dat is dus goed nieuws voor iedereen die Cursor*10 nog niet kende. Vandaag niet één, maar twee briljante puzzelspelletjes!

De bedoeling van allebei de spellen is om een toren te beklimmen. Dat lijkt eenvoudig – klik gewoon op de trap om een verdieping hoger te gaan – maar al snel ontdek je dat de tijdslimiet veel te strak staat afgesteld. De puzzels die je onderweg tegenkomt zijn niet echt moeilijk, je hebt alleen niet genoeg tijd om ze allemaal op te lossen.

De eerste keer ga je dus dood, onvermijdelijk, en zodra je begint aan je tweede leven ontdek je meteen Cursos*10′s unieke gimmick: de geesten van je vorige levens worden in real-time opnieuw afgespeeld. Tegen de tijd dat jij bezig bent met je tiende leven zwerven er dus negen geesten door het gebouw (stuk voor stuk door jou geprogrammeerd) die allemaal hun eigen gang gaan. Door slim met jezelf samen te werken is het niet onmogelijk om de zestiende verdieping te bereiken. Hoe snel krijg jij het voor elkaar?

Speel eerst: Cursor*10
Speel dan: Cursor*10 – 2nd Session

Bekijk alle Online Spelletjes

[games.blog forum]

Lees ook:Online spelletje: Tarnation
Lees ook:Eerste PS3 beelden van Ratchet & Clank
Lees ook:Op nummer elf in de Kerstspelletjes Top13…
Lees ook:Beelden van de real-time Motorstorm demo
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 77

12 reacties op “Online spelletje: Cursor*10 – 2nd Session

  1. Erik

    Net ook deel één weer even opnieuw uitgespeeld. Ik was vergeten wat een ontzettend flauwe oplossing de vijftiende verdieping daar ook alweer had. :p
    .
    Verder valt op dat 2nd Session veel prettiger is om naar te kijken. De graphics zijn wat grijzer gemaakt zodat je huidige cursor beter afsteekt. Grote verbetering! En het blijft een heerlijk uniek spelletje.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Wormpaul

    Klinkt wazig en heel moeilijk???

      /   Beantwoorden  / 
  3. G.Gulzt

    Gaaf bedankt zeg!

      /   Beantwoorden  / 
  4. G.Gulzt

    De eerste editie viel me mee. Bij de tweede poging had ik ‘m door. Ik denk dat ik weet wat je bedoelt met die oplossing van verdieping 15, ik had “uit voorzorg” al een handeling uitgevoerd waarvan ik nog niet wist waar het goed voor was haha..
    http://i288.photobucket.com/albums/ll200/Gulzt/Cursor10.jpg

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Ah, dan had je een vooruitziendere blik dan ik. ;) Ik weet nog dat ik me de eerste keer wezenloos heb gezocht naar een oplossing voor dat level. Die handeling waar jij het over hebt had ik volledig over het hoofd gezien.
      .
      @Wormpaul: maar verder is het niet zo heel erg ingewikkeld hoor. Als je eenmaal bezig bent krijg je snel genoeg door hoe het werkt.

        /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Ja die boodschap op het einde snapte ik ook niet echt. Ik was een tweede keer begonnen maar ontdekte ook geen verschil. Hopelijk betekent het dat er ook een 3rd Session onderweg is. :D

        /   Beantwoorden  / 
      1. G.Gulzt

        Inderdaad, ‘t is een leuk concept!

          /   Beantwoorden  / 
  5. WP

    Beide uitgespeeld, eenmaal doorhebbend was `t toch wel heel makkelijk (speelde niet eens perfect, moest steeds op sleutel wachten)

    Misschien dat volgende delen wat pittiger kunnen worden want geniaal idee is `t wel~!

    Bestaan er meer van dit soort spellen>?

      /   Beantwoorden  / 
  6. kiara

    Het is best leuk om te spelen :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.