Online spelletje: The Putty Puzzle


De online spelletjes rubriek is back bitches! Eh, ik bedoel: welkom terug, casual gamers. Ik moet echt eens wat minder Grand Theft Auto IV gaan spelen.

Op veler verzoek gaat games.blog het nog eens proberen, en deze keer stoppen we pas als alle online spelletjes aan bod zijn geweest. Met andere woorden: nooit meer. Hoera! We trappen af met een puzzelspel dat mij al heel wat slapeloze nachten heeft bezorgd…

In The Putty Puzzle probeer je gekleurde blokjes te verplaatsen naar een doel van dezelfde kleur. De blokjes zijn gemaakt van 'putty.' Laten we dat voor het gemak vertalen als 'klei', zelfs als dat niet precies klopt. Het verduidelijkt in ieder geval de mogelijkheden: twee losse blokjes putty kunnen altijd worden samengevoegd tot één groot blok, en putty kan eindeloos van vorm blijven veranderen.

Hoe je de putty precies laat bewegen is wat lastig onder woorden te brengen, maar de gratis tutorial in de eerste handvol levels helpt je een heel stuk op weg. Gebruik de cursor om het stap voor stap over de grond te laten 'kruipen'. Er zijn meer mogelijkheden dan je denkt.

Hoe krijg je bijvoorbeeld het groene blokje (uit de bovenste screenshot) over het ravijn naar dat groene doel? Nou, door gewoon met het blauwe blokje een halve brug te bouwen:

Zelf zit ik momenteel vast in dit level. Hoe ga ik in hemelsnaam dat gele blokje helemaal naar het gele doel verplaatsen?

Edit: Aha! Opgelost. Door witte blokken samen te voegen met het gele blokje worden de witte blokken ook geel. Jammer dat het spel zulke dingen niet even uitlegt. Evengoed is The Putty Puzzle een dikke aanrader voor alle puzzelliefhebbers!

Speel: The Putty Puzzle

Bekijk alle Online Spelletjes

Met dank aan Simon 'otherotter' voor het vinden van dit spel!

[games.blog forum]

Lees ook:Online spelletje: Super Puzzle Platformer Plus
Lees ook:Online spelletje: Monochro Observer
Lees ook:Online spelletje: Jelly Blocks
Lees ook:Online spelletje: Sling
Lees ook:Online spelletje: Transmover

5 reacties op “Online spelletje: The Putty Puzzle

  1. N Stone

    ik heb putty een paar weken geleden gespeel en het is zeker een hele leuke game.

    een ander punt dat de game niet uitlegt is dat laser niet enkel een opstakel zijn. maar ook in jouw voordeel werken. (als je ze in de goede manier gebruikt)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Kars

    Aah de online spelletjes zijn terug^^ Ik dacht al, er mist iets in mijn leven..

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jobaap

    Nog een tip voor een online spelletje:
    http://www.nintendo8.com

    Alle 8-bit spellen van Nintendo. Niet echt een nieuw online spelletje maar wel leuk.

    Ik weet niet of die site al heel bekend is.

      /   Beantwoorden  / 
  4. kiara

    jah eindelijk weer leuke spelletjes in mijn leventje, mijn leventje begon al beetje saai te worden zonder die spelletjes haha :p

      /   Beantwoorden  / 
  5. Roland

    ik was in level 8 (of zo) best leuk,
    maar toen kreeg ik opeens zin in een muziekje..

    dus toen was het //een spelletje spelen met irritante achtergrond muziek// of //goede muziek op de achtergrond en iets nuttigs doen met mn leven//

    drie maal raden wat er won…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.