Supermoeilijke platformgame Aban Hawkins aangekondigd voor 3DS en Wii U


Alweer een downloadbare retroplatformer van ontwikkelaar Nicalis (vooral bekend van een eindeloze reeks ports en remakes van Cave Story). Deze keer voor de 3DS en de Wii U. Aban Hawkins & The 1000 Spikes verscheen oorspronkelijk voor Xbox Live Indie Games, maar Nicalis vindt dat het een groter publiek verdient. Na het zien van de trailer ben ik het met hen eens. Laat je niet misleiden door de screenshot; Aban Hawkins heeft het uiterlijk van een onschuldig platformspelletje, maar daaronder schuilt een absurd moeilijke hardcore titel. Niet moeilijk op de streng-maar-rechtvaardige manier van bijvoorbeeld Super Meat Boy of VVVVVV, maar eerder gemeen-en-oneerlijk zoals I Wanna Be The Guy. Denk: onzichtbare valstrikken, loopbruggen die onder je voeten verkruimelen en levels die van vloer tot plafond zijn bedekt met dodelijke spikes. Precies wat de 3DS nodig heeft dus.

Helaas is het bij Nicalis altijd de vraag of een aangekondigd spel ook echt wordt uitgebracht. En zo ja: of het dan ook in Europa verschijnt. De langverwachte DSiWare-versie van Cave Story is na 2 jaar nog steeds niet beschikbaar in Europa, en hetzelfde geldt voor de door Nicalis geporte 3DS-versie van indiegame VVVVVV (beiden staan momenteel gepland voor het tweede kwartaal van 2012 – het kwartaal waar we nu middenin zitten dus). Wii-bezitters in Europa én Amerika wachten al anderhalf jaar tevergeefs op een veelbelovende remake van La Mulana terwijl het sfeervolle puzzelspel Night Sky al zo vaak is uitgesteld dat niemand er nog serieus in lijkt te geloven. Dus ja, Aban Hawkins & The 1000 Spikes ziet er veelbelovend uit, maar Nicalis moet het mij maar niet kwalijk nemen dat ik deze aankondiging voorlopig met een korreltje zout neem.


http://youtu.be/NeZfCd_-ok4″target=”_blank”>Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:3DS-versie VVVVVV volgende week naar Europese eShop
Lees ook:Indiegame 1001 Spikes eindelijk naar Europa
Lees ook:Cave Story eindelijk gekeurd door PEGI
Lees ook:Cave Story nu ook naar DSiWare, Orioto maakt een schilderij
Lees ook:Wachten op Cave Story… (deel vier)

4 reacties op “Supermoeilijke platformgame Aban Hawkins aangekondigd voor 3DS en Wii U

  1. Inno Vation

    Erik, je moet echt de site van Nicalis bekijken want die is echt cool. Als je vervolgens naar de ‘blog’ sectie gaat, staat er behoorlijk wat info over o.a. VVVVVV 3DS (met een easter egg!)
    .
    Nicalis topman Tyrone Rodriquez heeft trouwens nog iets gezegt over de Wii U, namelijk:
    “The Wii U is the most powerful system Nintendo has ever made.”
    En hij gelooft er in dat de console zo’n 5 tot 10 jaren op de markt kan overleven.
    .
    http://www.gonintendo.com/?mode=viewstory&id=175616

      /   Beantwoorden  / 
    1. Gulzt

      ok you tube /psystarcraft iemand die het spel helemaal weet uit te spelen. Die is nu bezig met een nog extremere: So you wanna be the boshy

        /   Beantwoorden  / 
      1. Gulzt

        ok=op

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.