De 3DS niet regiovrij?


Onze enige bron is op dit moment een NeoGAF-vertaling van een Japanse website, maar als het verhaal klopt (en daar ga ik wel vanuit) krijgen we op de 3DS weer last van regiocodes. Helemaal onverwacht is dat trouwens niet. Veel recente DSi-spellen werden ook al uitgerust met een regiolock, maar dat maakt het natuurlijk niet minder frustrerend. Wat heeft Nintendo er toch op tegen als ik af en toe een spel importeer omdat NoE het niet in Europa uitbrengt?

Bij Nintendo’s thuisconsoles weten we niet beter – die zijn al vanaf de NES region locked. Eerst vanwege een verschil tussen Amerikaanse en Europese televisies, later vooral om importeren tegen te gaan. Maar draagbare spelcomputers, die hadden nooit zulke stomme beperkingen. Wie zijn Game Boy, Game Boy Advance of Nintendo DS meenam op vakantie kon overal ter wereld nieuwe spellen kopen. Ze werkten altijd. Gegarandeerd. En als Nintendo besloot een spel niet in Europa uit te brengen (en dat zijn lang niet altijd de minsten, denk aan F-Zero Climax, Drilldozer, Wario Ware: Twisted, Retro Game Challenge, Contra 4 of Miles Edgeworth), dan kon je die gewoon bestellen bij een Amerikaanse importwinkel. Maar dat is met de 3DS dus afgelopen. Vanaf nu zijn we weer helemaal overgeleverd aan de grillen van NoE. Het enige alternatief is een Amerikaanse 3DS importeren, maar dat heeft ook weer allerlei nadelen (nooit meer impulsaankopen, nooit meer profiteren van Bart Smit-aanbiedingen). De enige gebruikers die straks geen last hebben van regiolocks zijn snode piraten. Die vinden gegarandeerd een manier om Nintendo’s beveiliging te omzeilen. Zucht. Het valt soms niet mee om een brave burger te blijven.

[g.forum]

Lees ook:Playstation 3 mogelijk regiovrij.
Lees ook:Wii regiovrij
Lees ook:Maar wanneer krijgen wij onze PSN pre-paid kaartjes?
Lees ook:Boze Kirby
Lees ook:Duck Hunt voor Wii op E3 aanwezig

13 reacties op “De 3DS niet regiovrij?

  1. Jeffrey

    Flashkaart all the way! :P

    Nee geintje, wel jammer.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Alpha

    Ik heb in de Mediamarkt in België ‘Ace Attorney Investigations: Miles Edgeworth’ zien liggen. :S

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Dan heb je veel geluk gehad. Volgens mij waren er voor de hele Benelux 200 exemplaren beschikbaar. Of 300? Nu ja, niet veel in ieder geval. Het is hier niet op een normale manier uitgebracht, daar was een paar maanden geleden nog een hoop gedoe over. (De distributeur zag het niet meer zitten omdat de R4 zo gruwelijk populair is in Nederland).

        /   Beantwoorden  / 
  3. Berend Jan

    Tja vervelend, maar in de GBA tijd zat er al een zachte regio lock op. Mijn zelda 4 swords USA kon niet linken met een europese versie. Bij de DS had volgens mij Pokemon last van dat “probleem”
    .
    Ik vindt het wel logisch, anders kunnen ze straks met firmware paches de hele wereld in één keer pachen dat trekken de servers nooit nu kunnen ze het mooi gefaseerd doen.
    .
    Bij de DSi en was het verhaal dat het kwam door de regionale keuringen van videogame de Pegi enzo die zitten niet op één lijn en je moet voor verschillende regio’s verschillende keuringen hebben. Heb je die niet dan mag het spel niet in de winkel liggen. Dus zeg maar dank je wel EU en dank je wel USA en dank je wel Japan.
    .
    Als je veel import vanplan bent gewoon uit dat land een 3DS kopen klaar… Super Famicom spellen draaien ook niet op een SNES dan moet je ook een extra console binnenhalen en dat doen alle echte fans ook. Het is nooit een probleem gebleken…
    .
    Storm in een glas water hoop nerdrage op internet om iets wat totaal niet relevant is maar in 1 van de 150 gevallen mischien eens naar uitkomt omdat er één spel niet uitkomt ach… we zijn europa we zijn het wel gewend.
    .
    De enige manier om het tegen te gaan is allemaal 3 3DS machines kopen zodat NOE denk “soteju we zijn nr.1 fzet markt :) ” dan gaat Japan wel overstag :) .

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Eh… waarom verdedig je Nintendo opeens? Meer keus is toch voor iedereen beter? Ook voor jou! Dat de regiolock voor jou persoonlijk geen bezwaar is daar kan ik me iets bij voorstellen, maar om Nintendo dan ook nog te helpen met het verzinnen van smoesjes gaat me wat ver. ;)
      .
      In één keer voor de hele wereld de firmware updaten krijgt Apple ook voor elkaar met hun App Store, dus onmogelijk kan het niet zijn. En al geven ze iedere regio zijn eigen firmware, dan kan die alsnog compatible zijn met spellen uit andere regio’s. Ik bedoel: met mijn Europese PS3-firmware kan ik ook gewoon Amerikaanse en Japanse games spelen.
      .
      Natuurlijk is het niet meteen het einde van de wereld, maar ik vond het bij de GBA en de DS altijd een toffe extra dat ik buitenlandse spellen kon importeren. Jammer dat dat nu niet meer zo is. That is all. Ik overweeg half om inderdaad een Amerikaanse 3DS te kopen, maar het lijkt me toch wel erg omslachtig om al mijn games per post te kopen. Daarbij zal Mario Kart online tegen andere G.spelers dan ook wel niet meer lukken. :(

        /   Beantwoorden  / 
    2. Michiel

      @Berend Jan.
      Er zijn echt wel meer voorbeelden als 1 op de 150 te bedenken van spellen die hier niet uitkomen.

        /   Beantwoorden  / 
  4. YamiHoshi @ Mobile

    >>Erik
    Je laatste zin is onwaar, ik kon ook gewoon de US Super Smash Bros. Brawl op een EU Wii online spelen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. G.Tom

      Je hebt daar waarschijnlijk wel een decoder voor moeten gebruiken. Deze zijn niet legaal.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Oscar

        Hah, een legaal spel illegaal spelen. Geniaal!

          /   Beantwoorden  / 
    2. Erik

      Nu je dat zegt… ik kon met mijn Amerikaanse Animal Crossing: Wild World ook Friend Codes uitwisselen met Europese spelers. En geldt dat dan ook voor alle andere DS- en Wii-spellen?
      .
      Zo ja, dan is het natuurlijk niet gezegd dat het op de 3DS nog steeds kan, maar het is in ieder geval hoopgevend. :)

        /   Beantwoorden  / 
      1. G.Tom

        Voor de multiplayer zal het weinig uitmaken, ik heb altijd kunnen linken met vrienden die Pokemon Emerald uit de US hebben gehaald, en een vriend die Dragon Quest IX uit de US heeft gehaald waar ik ook mee kan linken (om even ook een recent voorbeeld te noemen)

          /   Beantwoorden  / 
  5. ヤミホシ

    >>Erik
    Ja, werkt met alle DS en Wii games, Japans, Amerikaans, en Europees (alleen nog nooit een Koreaanse gehad).

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.