Wii regiovrij


De Wii is regiovrij! Ik weet niet of Nintendo het heeft gedaan om van al het gezeur af te zijn, of omdat ze van plan zijn hun leven te beteren en Europa niet meer constant als laatste en duurste aan de beurt te laten zijn (zodat we geen reden meer hebben om spellen te importeren), maar who cares? Maandenlang wachten tot NoE een nieuw spel eindelijk in het Frans, Duits en Italiaans heeft vertaald behoort eindelijk tot het verleden, voortaan spelen we gewoon de Amerikaanse versie!
Of wat te denken van al die obscure Japanse spelletjes die geen enkele kans hebben om ooit naar het Westen te komen? Dit is gigantisch nieuws!

Dit is wat er gebeurde:

Gisteren tijdens het Wii evenement in New York liep Wired-verslaggever Joel Johnson Nintendo’s marketinghoofd Perrin Kaplan tegen het lijf. Die gelegenheid greep hij natuurlijk meteen aan om een paar vragen op haar af te vuren.

Wordt de Wii regiovrij? Ja. Net zoals de Nintendo DS kan ook de Wii spellen afspelen uit andere regio’s, zoals Japan, zonder enige restricties. Kaplan hintte ernaar dat er misschien wel een mogelijkheid tot regioslot ingebouwd zal worden, zodat third party ontwikkelaars er eventueel voor kunnen kiezen het wel toe te passen, maar het klonk alsof alle first party spellen van Nintendo zelf geen restricties kennen.

Een onverwachte maar bijzonder welkome zet van Nintendo!

Voor nog meer vragen aan Kaplan zie: Wired blogs

Zie ook:
- Nintendo wil de huiskamer
- Uitgebreid compilatiefilmpje Wii games.
- Niet echt duur, maar goedkoop is anders…
- Wii maakt ‘s nachts geen geluid.
- Connect24 was de echte revolutie

Lees ook:Spelontwikkelaars klagen over de DS
Lees ook:Dit zijn waarschijnlijk de Europese lanceertitels van de 3DS
Lees ook:Het volgende miljoenenverkopende Wii-spel heet Wii Party
Lees ook:Nintendo Vs. de muziekindustrie?
Lees ook:Animal Crossing op de Wii U is een party game

7 reacties op “Wii regiovrij

  1. Oscar Mopperkont

    Eigenlijk is ie dan dus niet regiovrij als de mogelijkheid tot een regiolock nog wel aanwezig is. De DVD spelers noem je ook niet regiovrij, hoewel er wel DVD’s zijn die in alle regio’s afgespeeld kunnen worden.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Kikujiro

    Zou wel aardig zijn… Nu maar hopen dat de Wii nog in 2006 in Europa verschijnt (ik ben er echter erg bang voor). Wat de Europese releasedatum ook wordt, ik zit met de feestdagen in Japan, waar ik zeker wat Wii accessoires en misschien wel een aantal games zal inslaan.

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    “De DVD spelers noem je ook niet regiovrij, hoewel er wel DVD’s zijn die in alle regio’s afgespeeld kunnen worden.”

    Okee, daar heb je gelijk in… maar het resultaat blijft toch hetzelfde. Als Mario Galaxy in Amerika 3 weken eerder verschijnt kunnen we zo’n titel gewoon importeren. :)

    “Zou wel aardig zijn… Nu maar hopen dat de Wii nog in 2006 in Europa verschijnt (ik ben er echter erg bang voor).”

    Ik heb er juist alle vertrouwen in. Het is ons al meerdere malen toegezegd, zowel in Japan en Amerika is gisteren verteld dat alles volgens plan verloopt, de reactie van Nintendo UK op het MCV gerucht (24 november) was “het klopt niet, maar ze zitten er niet ver naast.” Alle voortekenen wijzen op een Europese launch in november of december.

    Alleen één webwinkel had gisteren op z’n website een “Wii coming march 2007″ banner staan. Dat is alles, en inmiddels is die banner trouwens ook alweer aangepast is. Nee, ik voorzie echt geen Europees uitstel bij Nintendo. Maar vanmiddag zullen we het 100% zeker weten. :)

      /   Beantwoorden  / 
  4. micha

    dit lees ik net op wiigamer.nl

    Wii toch niet regiovrij

    Door Erwin van Kester – 2006-09-15 – Nieuws – Bron: Gamesindustry.biz

    Perrin Kaplan loog blijkbaar tegen Chris Kohler. De Wii is niet regiovrij.

    In een gesprek met een medewerker van Nintendo UK kreeg gamesindustry.biz te weten dat de Wii niet regiovrij is. Eerdere berichten die hier wel op duidden blijken niet te kloppen.

    Gisteren meldden we dat Perrin Kaplan de Wii regiovrij verklaarde. Sommige games kregen misschien wel een regiolock, maar dat was aan derde partijen. Nu blijkt dit niet te kloppen.

    DVD’s afspelen kan ook nog steeds niet, omdat de meeste mensen toch al een DVD speler hebben. Ook zijn de prijzen hiervan inmiddels dusdanig laag dat Nintendo het niet nodig vond deze functie te integreren.

    Of de Wii een software of hardware matig regiolock heeft is niet bekend.

    dus niet regio vrij

      /   Beantwoorden  / 
  5. erik

    “Perrin Kaplan loog blijkbaar tegen Chris Kohler. De Wii is niet regiovrij.”

    Hm, wie te geloven? Ik hoop dat Kaplan gelijk heeft, ik vrees Nintendo UK. :(

    (Overigens heeft niet Kohler maar Joel Johnson met Perrin gesproken).

      /   Beantwoorden  / 
  6. jossy

    op de officiele wii website staat dat ie niet regiovrij is.. dit is geschrapt dankzij de verschillende ratings in verschillende landen (in amerika krijg je T en E ratings en in nederland bv. 18+ 16+ etc.)

    domme reden, maja… er zal vast meer achter zitten

      /   Beantwoorden  / 
  7. wiiiii

    maar ik heb nog niet zo lang geleden een wii gekocht en hij kan geen amerikaanse games afspelen komt er dan een update ofzo

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.